1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suriyeli Çocuklar İçin Bilgisayar Sınıfı
Suriyeli Çocuklar İçin Bilgisayar Sınıfı

Suriyeli Çocuklar İçin Bilgisayar Sınıfı

Türkiye'de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki çadır kentte Suriyeli çocuklar için oluşturulacak sınıfın bilgisayarlar ve gerekli teknik malzemeleri yerli yazılım firması Netcad tarafından temin e.

A+A-

Türkiye'de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki çadır kentte Suriyeli çocuklar için oluşturulacak sınıfın bilgisayarlar ve gerekli teknik malzemeleri yerli yazılım firması Netcad tarafından temin edildi.

Suriyeli misafir çocukların eğitimi için kullanılacak toplam 10 adet bilgisayarı Netcad Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Savacı, AFAD Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer’e teslim etti. AFAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen teslim toplantısında, Müdahale Daire Başkanı Özer, bu anlamlı desteğinden ötürü Netcad firmasına, yöneticileri ve çalışanlarına Suriyeli sığınmacı çocuklar ve aileleri adına teşekkürlerini iletti. Özer, çadır kentte Netcad bilgisayar sınıfı oluşturacaklarını ve çocukların bu sınıfta eğitimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

SOSYAL SORUMLULUĞUN GEREĞİ

Netcad Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Savacı da en zor günlerinde Türkiye’nin kucak açtığı komşu Suriye halkının bir nebze olsun yanlarında olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Savacı, sosyal sorumluluk anlayışları gereği böyle bir çalışmaya imza attıklarını ve sığınmacı çocukların bazılarının belki de hayatlarında ilk kez bilgisayar ile tanışacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını kaydetti.

Netcad daha önce de Yozgat, Mardin ve Şanlıurfa’daki köy okullarına malzeme desteğinde bulunmuş, Van Depremi sonrası Türk Kızılayı’na konteyner kentlerin planlaması için hem yazılım desteği sağlamış hem de afetzedelere ayni yardım ulaştırmış, Engelli Dernekleri Federasyonu’nu bilgisayar destekli harita eğitimi için yazılım desteği sağlamıştı. Netcad ayrıca, TEMA ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF) ile de dönemsel olarak işbirliğine gitmişti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.