1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suriyeli Çocuklar Karnelerini Vali Mutlu'nun Elinden Aldı
Suriyeli Çocuklar Karnelerini Vali Mutlunun Elinden Aldı

Suriyeli Çocuklar Karnelerini Vali Mutlu'nun Elinden Aldı

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı aileleriyle İstanbul’a yerleşen Suriyeli çocuklar karne heyecanı yaşadı.

A+A-

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı aileleriyle İstanbul’a yerleşen Suriyeli çocuklar karne heyecanı yaşadı. Programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dünyanın gözünün önünde Suriye’de yaşanan insanlık dramını yakından takip ettiğini söyleyerek “Gönlümüz ve kalbimiz sizin gibi güzel kardeşlerimizle.” dedi. Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları karne coşkusu yaşadı. 2012 – 2013 eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan 923 öğrenciye karneleri verildi.

    Esenler Hakkı Başar Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Suriye Muhaliflerin Başbakanı Gassan Hilto ve çok sayıda davetli katıldı.

    Suriye’de yaşanan insanlık dramının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Vali Mutlu, “Bu güzel şehirde ve ülkede bulunmanız yaşadığınız acıların bir sonucu bütün dünyanın gözünün önünde yaşanan bu dramı bizde yakından takip ediyoruz gönlümüzün ve ruhumuzun sizin gibi güzel kardeşlerimizle oluğunu ifade etmek istiyorum. Gelecek güzel olacaktır hep birlikte bunun için çalışacak ve dua edeceğiz, geleceği kuracak çocuklarımız için mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Dünyada devam eden zulümlerin bir an önce son bulmasını istediğini kaydeden Mutlu, “Bu gece olan mübarek Berat gecesini tebrik ediyorum bu gece özellikle yüce Allah’a barış için kardeşlik için mutluluk için dünyanın her yerinde zulümlerin son bulması için hep birlikte dua edelim ve dualarımızı birleştirelim.” dedi.

    Suriye halkının yanında olan Türkiye halkına minnet duyduklarını belirten Suriye Muhalif Başbakanı Gassan Hitto, “Suriye halkına verdiği destekten dolayı Türkiye halkına ve Türk hükümetine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir törende bulunmaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum ve böyle bir ortamda öğrenci yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Türkiye halkına ve hükumetine şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

    Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Suriyeli çocuklar da “Türkiye’de yaşıyorum çok mutluyum bize burada iyi bakıyorlar. Tayyip amcaya da çok teşekkür ederim çünkü bizimle ilgileniyor.” diye konuştu.

    Velilerin de karne coşkusuna ortak olduğu törende öğrenciler, karnelerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni ve Suriye Muhaliflerin Başbakanı Gassan Hilto’nun elinden aldı. CİHAN

Suriyeli çocuklar karnelerini Vali Mutlu'nun elinden aldı

Suriyeli çocuklar karnelerini Vali Mutlu'nun elinden aldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.