1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Suriyeli Çocukların Eğitim Desteği Mutluluğu
Suriyeli Çocukların Eğitim Desteği Mutluluğu

Suriyeli Çocukların Eğitim Desteği Mutluluğu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ülger Kepkep İlköğretim Okulu’nda eğitim gören Suriyeli çocukları ziyaret etti.

A+A-

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ülger Kepkep İlköğretim Okulu’nda eğitim gören Suriyeli çocukları ziyaret etti. Öğrenciler, kendilerine hediye edilen okul malzemelerinden dolayı büyük mutluluk yaşadı.

Suriye’de yaşanan olaylar neticesinde ülkelerini tek eden Suriyeli vatandaşların eğitim çağındaki çocukları Gaziantep Valiliği koordinasyonunda yapılan projeyle eğitim ve öğretim hayatına devam ediyor. 1’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü proje, Suriye’deki eğitim müfredatına uyularak Türkçe dersleriyle birlikte eğitim veriliyor. Şehitkamil Belediyesi de bu projeye öğrencilerin gidip gelmeleri için servis imkanı ve eğitim için gerekli araç ve gereçleri sağlayarak destek veriyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu eğitim gören çocukları ziyaret ederek tek tek ilgilendi. Başkan Fadıloğlu’nun okul malzemesi hediye ettiği ziyarette Suriyeli çocuklar, Başkan Fadıloğlu’na hem Türkçe hem de Arapça seslendirdi.

Başkan Fadıloğlu’nun desteğinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Suriye Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Osmanhan Süleymanhan, gösterilen duyarlılığa teşekkür etti. Suriye’den gelip Türkiye'de misafir olan çocukların eğitim meselesinin çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Fadıloğlu da “Şehitkamil Belediyesi olarak çocuklarımızın buraya getirilip götürülmesinde ve eğitim öğretim için gerekli araç ve gereçleri temin ederek destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız eğitimlerinde geri kalmaması için elimizden geleni yapmaya hazırız.” diye konuştu. CİHAN

Suriyeli çocukların eğitim desteği mutluluğu

Suriyeli çocukların eğitim desteği mutluluğu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.