1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “suriyeli Sığınmacılarla İlgili Gaziantep’te Bir Huzursuzluk Yok”
“suriyeli Sığınmacılarla İlgili Gaziantep’te Bir Huzursuzluk Yok”

“suriyeli Sığınmacılarla İlgili Gaziantep’te Bir Huzursuzluk Yok”

Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, sığınmacılara rağmen şehirde hissedilir bir huzursuzluk yaşanmadığını söyledi.

A+A-

Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, sığınmacılara rağmen şehirde hissedilir bir huzursuzluk yaşanmadığını söyledi. Çakıroğlu, Reyhanlı'daki patlamayı hatırlatarak, "Benzer bir olayın yaşanmaması için güvenlik güçlerimizle gerekli önlemleri aldık." dedi.

Gaziantep Kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurulu, şehirde yaşayan 'Suriyeli Sığınmacıların Durumu' gündemi ile toplandı. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici'nin başkanlık ettiği toplantıda, sığınmacılara sağlanan imkanla yapılan ve yapılması planlanan yardımlar anlatıldı. Genel kurul toplantısına, Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey ve Şehitkamil kaymakamları, kurum yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, Türkiye'ye sığınan 400 bin Suriyelinin yüzde 25'inin Gaziantep'te ikamet ettiğini söyledi. İldeki yaklaşık 100 bin Suriyelinin 33 bin 735'inin resmi kayıt yaptırdığını, 28 bin kişinin ise kayıt için randevu aldığını belirten Çakıroğlu, çadır kentlerde kalan Suriyelilerin, Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre bundan sonra ilaç parası ödemeyeceğini belirtti. Sığınmacılara rağmen ilde hissedilir bir huzursuzluk yaşanmadığını vurgulayan Çakıroğlu, Reyhanlı'daki patlamayı hatırlatarak, "Benzer bir olayın yaşanmaması için güvenlik güçlerimizle gerekli önlemleri aldık." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Türkiye'nin sığınmacılara sağladığı imkan ve yardımları yapacak başka bir ülkenin bulunmadığını söyledi. Bazı güçlerin, Suriye'nin daha da yok olmasını istediğini savunan Güzelbey, Kurtuluş Savaşı'nda Gaziantep'in işgal edildiğini hatırlattı. Gaziantep halkının da işgal görmüş bir halk olduğuna işaret eden Güzelbey, "Bugün Suriye'de yaşananları Gaziantepliler 1918'de yaşadı. Gaziantep'te barınan Suriyelilerin büyük bir çoğunluğunu Halep ve çevresinden gelen sığınmacılar oluşturuyor. Şu an bir sorun yok ama nereye kadar? Paraları bittikten sonra ne olacak? Paraları biterse yarın şehirde gasp olur, huzursuzluk olur. Aç olan insan her şeyi yapar."

Belediye olarak, Suriyeli bin çocuğa, 90 öğretmenle eğitim verdiklerini belirten Güzelbey, toplantı vesilesiyle sığınmacıların durumları konusunda çalışma grubu oluşturulmasını ve yol haritasının belirlenmesini talep etti.


CİHAN

“Suriyeli sığınmacılarla ilgili Gaziantep’te bir huzursuzluk yok”

“Suriyeli sığınmacılarla ilgili Gaziantep’te bir huzursuzluk yok”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.