1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Süt Üreticileri: Askere Ve Polise De Ücretsiz Süt Dağıtılsın
Süt Üreticileri: Askere Ve Polise De Ücretsiz Süt Dağıtılsın

Süt Üreticileri: Askere Ve Polise De Ücretsiz Süt Dağıtılsın

‘Okul Sütü’ adlı proje dâhilinde Türkiye’de 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtılıyor. Mayıs ayında başlayan proje, ekonomiye 400 milyon lira katkı s...

A+A-

‘Okul Sütü’ adlı proje dâhilinde Türkiye’de 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtılıyor. Mayıs ayında başlayan proje, ekonomiye 400 milyon lira katkı sunduğu ifade ediliyor. Bu durumdan memnun olan üreticiler, polis ve askere de günlük süt dağıtılmasını istiyor. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Ali Koyuncu, sütün faydalarından bahsederek, "Böylece güvenlik güçlerimiz daha sağlıklı bir bünyeye kavuşurken, sektörün ekonomiye katkısı da artacak." dedi.

30 bini aşkın eğitim kurumunda öğrencilere süt dağıtımını içeren ’Okul Sütü’nde gelinen aşamayı Cihan’a değerlendiren Ali Koyuncu, projeyi, 'Türkiye için önemli ve değerli' olarak niteliyor. Burada 2 önemli amaç güdüldüğüne işaret eden Koyuncu, “Bunlardan biri çocukları süt tüketimine alıştırmak, diğeri de mevsimsel olarak üretici aleyhinde süt fiyatlarının inmesini önlemekti. Proje çerçevesinde sanayiye giden günlük sütün yüzde 8,2’si öğrencilere dağıtılmış oldu." diye konuştu.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Koyuncu, ‘Okul Sütü’ projesi için Başbakan Tayyip Erdoğan’a ve ilgili mercilere teşekkür ederken, “Bu proje devam etmeli, hatta askere ve polise de uygulanmalı. Ülkemizde kişi başına düşen süt tüketimini artırmalıyız. Böylece bireyler aklen ve bedenen daha sıhhatli hale gelecektir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine baktığımızda tüketimin yaygın olduğu ülkelerde insanlar aklen ve bedenen daha sıhhatli oluyor, daha uzun ömürlü oluyor.” ifadelerini kullandı.

Bu arada sanayicinin fiyat indirimine gitmesini eleştiren Koyuncu, şunları söyledi:

“Okul Sütü’nden memnun olduk. Burada bize Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da destek oldu. Ama maalesef, süt fiyatlarında indirim oldu. Malum iktidar süt tozu ile olsun, ‘Okul Sütü’ ile olsun üreticinin gelirini artırmak için çabaladı. Ama sanayici arkadaşlarımız konuya kısa vadeli bakıp ‘süt fiyatlarını indirip daha fazla kar elde edelim’ amacı güttüler. Biz, bu duruma üzüldük. Bakanlık da sanayiciye süt fiyatlarına müdahale etmemelerini önerdi. Ama kimi firmalar fiyatları indirmeyi yeğeledi. Bu yapılanlar üreticiler olarak bizi üzdü.”

"OKUL SÜTÜ PROJESİNİN EKONOMİYE KATKISI 400 MİLYON LİRA"

Okul Sütü’nün bu sene ekonomiye katkısının 400 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Ali Koyuncu, şöyle devam etti:

“Eğer bu proje olmasaydı, sanayiciler süt fiyatlarını daha da geri çekeceklerdi. Çünkü sanayici biliyor ki üreticinin eli mahkûm. Onlar ne kadar diliyorsa bizim onu vermemiz gerekiyor. Burada temennimiz müdahale kurumunun ivedilikle kurulup, faaliyete koyulmasıdır. Ama müdahale kurumunda üreticilere de yer verilmeli, yoksa sorunların aşılması pek de kolay değil.”

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.