1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sütaş Bingöl'e 30 Milyon Euro'luk Yatırım Yapacak
Sütaş Bingöle 30 Milyon Euroluk Yatırım Yapacak

Sütaş Bingöl'e 30 Milyon Euro'luk Yatırım Yapacak

Türkiye'nin en önemli süt ve süt ürünü üreticisi SÜTAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, çözüm süreciyle birlikte Bingöl'e başlangıç bedeli 30 milyon Euro olan yatırım yapacaklarını ve bin kişiyi istihdam edeceklerini açıkladı.

A+A-

Türkiye'nin en önemli süt ve süt ürünü üreticisi SÜTAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, çözüm süreciyle birlikte Bingöl'e başlangıç bedeli 30 milyon Euro olan yatırım yapacaklarını ve bin kişiyi istihdam edeceklerini açıkladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la birlikte Bingöl'e kurulacak tesisin arazisini gelen Muharrem Yılmaz, 'Barışın bereketi, Bingöl’e sütün bereketini getirecektir' diyerek; " 2 yıldır bölge ile ilgili coğrafyanın, ikliminin bize sağladığı imkanlarla ilgili çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonucu bölgenin bir sütçülük merkezi olabileceği kanaatine vardık. Bu bölgede yatırım kararı aldık. SÜTAŞ'ın mutlu inekleri bu bölgeye bereket getirecek. Bu tabi çok önemli bir sektör. Süt işi lokomotif bir sektör, birçok sektörü beraberinde sürüklüyor ve beraberinde yaşatıyor. O bakımdan bölgeye önemli bir ekonomik hareketlilik kazandıracağını düşünüyoruz. Onun için de hızla başlayıp tamamlama heyecanındayız." ifadelerini kullandı.

Yatırımın başlangıç bedelinin 30 milyon Euro olduğunu belirten Yılmaz; " Sütçülükte yatırım durmaz devam eder. Burada süt fabrikası, yem fabrikası, damızlık çiftlikleri, geri dönüşüm tesisleri, enerji tesisleri hepsi bir arada olacak ve bölgedeki bitkisel üretime de çok önemli bir model oluşturacak." dedi.

Bir muhabirin 'Çözüm süreci ile beraber gelen bir yatırım mı?' sorusuna cevap veren Yılmaz; " Tabi çözümün sürdürülebilirliği, kalıcılığı iktisadi ayağının ekonomik ayağının da sağlam bir şekilde oluşturulması ve refah getirmesi, refah dağıtması ile mümkündür. O bakımdan barışla birlikte uzun yıllardır hayal ettiğim şekilde bu bölgede yatırım yapmak istiyorum. Demek ki yatırımın önünü açan en önemli şart; barış, çözüm ve huzur." diye konuştu.

Bakan Yılmaz'ın niye Bingöl'ü tercih ettiniz sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Bingöl hayvancılık kültürü olan bir yer. İkincisi Bingöl çok önemli bir kavşak. Biz Bingöl'de bir iş yaparsak zannediyorum çevreye de çok önemli bir etki yapar. Çünkü Muş 100 kilometre, Elazığ 130 kilometre, Diyarbakır ve Erzurum keza öyle. Ben yatırım kararını verirken ilk önce buraya nasıl ulaşırız, ne yaparız, ekiplerimiz nasıl gelir gider diye baktığım zaman havaalanının inşa edildiğini gördüm ve hemen havaalanının yanında bu arazinin olması bizim için çok büyük avantaj. Kuzey, güney, doğu, batı hatlarında çok güzel arterler gelişiyor ve Bingöl'de bunların hepsinin merkezinde. Tabi bizim gibi çok fazla lojistikle iç içe olan bir sektörde; topluyorsunuz, dağıtıyorsunuz süt topluyorsunuz, ürün dağıtıyorsunuz, bitkiseli topluyorsunuz, yem dağıtıyorsunuz bu kadar çok lojistiğin olduğu bir sektörde, yer seçimi çok önemli." şeklinde konuştu.

Yatırımlarının tamamlandığı anda bölgede çok büyük istihdam etkisi olacağını belirten Yılmaz; " Bu yatırım tamamlandığında bin kişiyi istihdam eder. Ancak; işletmede çalışanlar önemli değildir. Onun 3 katı, 5 katı lojistiğinde, nakliyesinde, süt üreticileri olacak etrafında çiftliklerde çalışanlar olacak ondan dolayı çok geniş bir istihdam etkisi olur bölgeye." dedi. CİHAN

SÜTAŞ Bingöl'e 30 milyon Euro'luk yatırım yapacak

SÜTAŞ Bingöl'e 30 milyon Euro'luk yatırım yapacak

SÜTAŞ Bingöl'e 30 milyon Euro'luk yatırım yapacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.