1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suudi Alim El-karni, Salatin Camilerinde Tabiin’i Anlatıyor
Suudi Alim El-karni, Salatin Camilerinde Tabiin’i Anlatıyor

Suudi Alim El-karni, Salatin Camilerinde Tabiin’i Anlatıyor

Suudi Arabistan ve Arap aleminin en tanınmış alimlerinden Şeyh Ayed El-Karni, İstanbul’daki bazı salatin camilerinde “tabiin” dersleri vermeye başladı.

A+A-

Suudi Arabistan ve Arap aleminin en tanınmış alimlerinden Şeyh Ayed El-Karni, İstanbul’daki bazı salatin camilerinde “tabiin” dersleri vermeye başladı. Fatih Camii’nde dün akşam namazını müteakiben başlayan dersler arka arkaya 9 gün boyunca devam edecek. Suudi Arabistan merkezli özel İkra Televizyonu’nun "Tabiin Bayrakları" projesi için İstanbul’a gelen Şeyh Ayed El-Karni, Cihan Haber Ajansı’na verdiği özel mülakatta, Türkiye ve Hizmet Hareketi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yüzyıllardır kuvvetli bağlarla bağlı oldukları Türkiye’ye her gelişinde farklı bir huzur bulduğunu dile getiren El-Karni, "Türkiye bizim yanımızda medeniyet, tarih, soyluluk ve kültürü temsil ediyor. Türkiye ile yüzyıllardır derin tarihî bağlarımız var. Bir Müslüman, bir ilim talebesi ve fikir adamı olarak kalplerimizin sevgisiyle dolu olduğu Türkiye'ye gelmekten dolayı çok mutluyum. Biz Suudi Arabistan halkı ve hükümeti olarak Türkiye'yi kardeş olarak görüyoruz." dedi.

El Karni, üçüncü kez ziyaret ettiği Türkiye'ye her gelişinde huzur bulduğunu, şimdiye kadar yaklaşık 40 ülke ziyaret ettiğini; ama Türkiye'de cemaatle dolan camilere, minarelere ve ezanlara hayran kaldığını söyleyerek şöyle devam etti: "Biz Fatih'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın ve diğer Sultanların torunu büyük Türk halkına gelip, İslam medeniyeti için yaptıklarınız, tutumlarınız için, bize ve Suriye halkına gösterdiğiniz misafirperverlik için teşekkür ediyoruz."

HOCAEFENDİ, HİKMETLİ ÜSLUBUYLA HİZMET EDİYOR

Fatih Camii’nde 4, Sultanahmet Camii’nde 3, Süleymaniye Camii’nde 2 olmak üzere akşam namazlarını müteakiben 9 gün boyunca ders verecek olan Şeyh El-Karni, bu derslerinde hicri ikinci yüzyılda yaşayan tabiin imamlarını anlatacağını belirtti.

“Biz, Türklerde Müslümanlar için bir ümit görüyoruz. Türk halkı kültürlü, medeniyeti, barışı ve iletişimi seven bir halktır." diye konuşan El-Karni, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi’nin de kendi nazarında farklı bir yeri olduğunu dile getirdi.

Hocaefendi'den etkilendiğini dile getiren El-Karni, gayret ve hizmetlerinden dolayı Gülen'e şükranlarını iletti. Ayed El-Karni, Hocaefendi’nin “dünyayı sevmeyen bir şahıs” olarak züht ile İslam ruhunu birleştirip insanları incitmeyecek bir üslupla hizmet ettiğini vurguladı. El-Karni, Gülen'in kendine has nazik, yumuşak ve hikmetli üslubuyla gerçek İslam'ın anlatılması için gayret sarf ettiğini vurguladı.

“LA TAHZEN” KİTABININ SADECE ARAPÇASI 10 MİLYON SATTI

El-Karni, bir Müslüman’ın “şer’i daire içerisinde nasıl mutlu olabileceğini” anlattığı ve birçok dile tercüme edilerek geniş kitleler tarafından büyük ilgiyle okunan “La tahzen - don’t be sad” (üzülme) kitabı başta olmak üzere, edebiyat, şiir, kişisel gelişim, siyer, İslam hukuku ve tefsir dallarında 40’tan fazla esere imza attı. El-Karni’nin “La tahzen” isimli kitabının sadece Arapça baskı adedi 10 milyonu aşmış durumda. CİHAN

Suudi alim El-Karni, salatin camilerinde Tabiin’i anlatıyor

Suudi alim El-Karni, salatin camilerinde Tabiin’i anlatıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.