1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suudi Prens Twitter'ın en büyük ortağı oldu
Suudi Prens Twitterın en büyük ortağı oldu

Suudi Prens Twitter'ın en büyük ortağı oldu

Suudi Prens El-Velid bin Talal, mikro blog sitesi Twitter‘daki hisse payını yeni satın alımı ile neredeyse iki katına çıkardı.

A+A-

Daha önceki yatırımı ile Twitter'ın yüzde 3'üne sahip olan Suudi Prens El-Velid bin Talal, bugün gerçekleştirdiği satın almalar ile mikro blog sitesindeki payını yüzde 5.17'ye çıktı.

ABD'deki kanunlar gereği bir şirketteki hissesi yüzde 5'in üzeridne bulunan kişi, şirket tarafından açıklanan 'mülk sahibi' listesinde yer almak zorunda..

Mart ayında bu listeyi yayınlayan Twitter, El-Velid bin Talal'a bu listede yer vermemişti. Son satın alma kapsamında Prens El-Velid elinde bulunan 34,948,975 adet Twitter hissesi ile Twitter'ın ikinci büyük ortağı konumunda bulunuyor ve önümüzdeki dönemde açıklanacak listede kendisine yer bulacak.

ŞİRKETİN KURUCUSU'NDAN DAHA FAZLA PAYA SAHİP!
Suudi Prens El-Velid bin Talal, bu satın almanın ardından şirketin kurucu ortaklarından Dorsey'den daha fazla hisseye sahip oldu. Twitter'ın kurucu ortaklardan Evan Williams ise 46,5 milyondan fazla hissesiyle şirketin yüzde 6,9'una sahip ve mikro blog sitesinin en büyük ortağı konumunda.

2006 yılında San Francisco'da kurulan Twitter kısa sürede sosyal medyada kendisine önemli bir yer edinmiş ve 350 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı. ntv

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.