1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tacik Lider Rahman, Çin’e Gitti!
Tacik Lider Rahman, Çin’e Gitti!

Tacik Lider Rahman, Çin’e Gitti!

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, resmi ziyarette bulunmak üzere Çin’e gitti.

A+A-

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, resmi ziyarette bulunmak üzere Çin’e gitti. Rahman’ın Çin ziyareti bir hafta sürecek. Ziyaret kapsamında iki ülke arasında bir dizi anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Rahman, 5 Haziran’a kadar Çin’in çeşitli eyaletlerinde temaslarda bulunacak.

Daha sonra Pekin’e geçecek olan Rahman, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ile bir araya gelecek. Rahman, Çin mevkidaşı Jintao ile iki ülke arasındaki ekonomik, maliye, ticaret, enerji ve iletişim alanındaki işbirliği konularını masaya yatıracak.

Tacik lider, Pekin temasları kapsamında 6-7 Haziran günlerinde yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi’ne de katılacak. Çin lider Jintao’nun ev sahipliği yaptığı zirveye, Tacik lider Rahman yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev ve Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un katılması bekleniyor. Ayrıca zirveye, örgütün toplantılarına gözlemci statüsünde katılan Moğolistan, Hindistan, İran ve Pakistan’dan da üst düzey temsilcilerin katılması öngörülüyor.

Zirvede, örgüte üye ülkeler arasındaki dostane işbirliğinin geliştirilmesine yönelik konular ele alınacak. Liderler, global ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirecek ve ŞİÖ örgütünün önümüzdeki yıllarda da geliştirilmesi için kapsamlı bir plan hazırlanacak.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.