1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taksim Olayları Yüzünden Yabancı İşadamları Can Güvenliği Garantisi İstedi
Taksim Olayları Yüzünden Yabancı İşadamları Can Güvenliği Garantisi İstedi

Taksim Olayları Yüzünden Yabancı İşadamları Can Güvenliği Garantisi İstedi

Önce Kahramanmaraş’a daha sonra da ilçesi Elbistan’a gelen Filipinli işadamları, Türk iş adamlarının Filipin'de yatırım yapması için her türlü imkanın hazır olduğunu belirtti.

A+A-

Önce Kahramanmaraş’a daha sonra da ilçesi Elbistan’a gelen Filipinli işadamları, Türk iş adamlarının Filipin'de yatırım yapması için her türlü imkanın hazır olduğunu belirtti. Geziyi organize eden Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut ise yatırımcı işadamlarının Taksim görüntüleri yüzünden gelmekten vazgeçtiğini ve bazılarının can güvenliği garantisi istediğini söyledi.

Elbistanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ELSİAD) davetlisi olarak Elbistan’a gelen Filipinli işadamları ve işkadınları, Türk işadamlarının ülkelerinde yatırım yapması için çok geniş bir alan olduğunu kaydetti. Özel Ceyhan Sağlık Meslek Lisesi toplantı salonunda Elbistanlı işadamları ile bir araya gelen Filipinler Enerji Bakanlığı Baş Danışmanı Abdulgani Macatoman, Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut, marketler grubu sahibi Alexsandra Tapaho ve un ithalatçısı Reja El Amjat, ülkeleriyle ilgili ekonomik verileri ve yatırım alanlarını anlattılar.

Burada bir konuşma yapan Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut, Türk işadamlarının ufuklarının açık olması gerektiğini belirtti. Karabulut, “Türkiye dünyaya yayılan okulları, işadamları sayesinde yeni bir altın çağ yaşama yolunda. Türk insanı heyecanını kaybetmemeli.” dedi. Türkiye’ye gelmek için çok sayıda işadamı ile hazırlık yaptıklarını anlatan Karabulut, “Ancak Taksim’de yaşanan ve BBC’nin 4 saat boyunca canlı yayın yaptığı olaylar yüzünden Türkiye’ye gelmek isteyen birçok işadamı can güvenliği garantisi istedi. Dev firmaların temsilcileri ülkelerine ölü ya da diri dönüş garantisi istediler. Ama tüm bunlara rağmen Türkiye’ye gelen işadamları, o hallerini gülümseyerek hatırladılar ve Türkiye’de aslında bir tehlike olmadığını gördüler.” şeklinde konuştu.

Filipinler Enerji Bakanlığı Baş Danışmanı Abdulgani Macatoman ise Türk işadamlarının hizmetlerinin devamına dünyanın ihtiyacı olduğunu vurguladı. Macatoman, “Okullarınız, işadamlarınızın çalışmaları dünyaya yeni bir şekil veriyor. Bu çalışmaları devam ettirin. Çünkü dünyanın sizin bu gayretlerinize, hizmetlerinize ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

ELSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat ise "kendi içimizde birbirimizle mücadele etmek yerine dünyaya açılmak gerektiğinin" altını çizdi. Başkan Polat, “İşadamlarımız bir iş alanına yoğunlaşsa ve o alanda başarılı olsa hemen çevresine aynı hizmet dalında çok sayıda iş yeri açılıyor ve ondan sonra kısır bir rekabetin içerisine giriliyor.
Oysa kendi kendimize harcadığımız bu rekabet gücümüzü dünya ile rekabet ederek harcayabiliriz. Herkes çalışma tarzını globalleşen dünyaya göre yapabilmeli.” sözlerini kaydetti.

Daha sonra Filipinli işadamları ile Elbistanlı işadamları yatırım alanlarıyla ilgili birebir görüşmeye geçtiler. Toplantı sonunda Elbistan’dan Filipinler’e 5 işadamının gitmek için talepte bulunduğu öğrenildi.
Elbistan’ı ve çevreyi gezen ve yatırımları inceleyen Filipinler heyetine Afşin-Elbistan Termik Santrali de gezdirildi ve heyet üyeleri, dev enerji yatırımı karşısında hayranlığını dile getirdi.
CİHAN

Taksim olayları yüzünden yabancı işadamları can güvenliği garantisi istedi

Taksim olayları yüzünden yabancı işadamları can güvenliği garantisi istedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.