1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Talas Belediyesi Kuruköprü’de 500 Fidan Dikti
Talas Belediyesi Kuruköprü’de 500 Fidan Dikti

Talas Belediyesi Kuruköprü’de 500 Fidan Dikti

Kayseri Talas Belediyesi, bu yıl amaçladığı ilçedeki her bir fert başına fidan dikimi projesi kapsamında Kuruköprü Mahallesi'nde ağaçlandırma çalışması yaptı.

A+A-

Kayseri Talas Belediyesi, bu yıl amaçladığı ilçedeki her bir fert başına fidan dikimi projesi kapsamında Kuruköprü Mahallesi'nde ağaçlandırma çalışması yaptı. Kuruköprü'nün Malatya yolu ile bağlantısını sağlayan yolun her iki yanında yapılan fidan dikimine Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile birlikte ilköğretimden üniversiteye gençler, kadınlar ve mahalleli katıldı.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ağaçlandırmanın insan hayatı kadar önemli olduğunu belirterek, "Bu yıl amacımız her bir vatandaşımız kadar fidanı toprakla buluşturmaktı. Çalışmamız bu yönde devam ediyor." dedi. Başkan Yıldırım, her mahalleye bu kültürü aşılayarak mahallenin girişinden itibaren ağaçlandırmayı hedeflediklerini kaydederken, "Huzur duyulan bir girişle bu çalışmaları vatandaşımıza mal etmek istiyoruz. Bu nedenle 2 bin yıllık tarihe sahip tarihi Kuruköprü mahallemizde ağaçlandırma yapıyoruz. Burası kültür olarak da çok önemli bir mahallemizdir. 'Yarim İstanbul'u mesken mi tuttun' türküsü buraya aittir." diye konuştu. "Ağaç aynı zamanda bir aşktır" diyen Başkan Yıldırım, "Bunu söylerken, çevreye, ağaca zarar vermenin, ya da sağı solu kırıp dökmenin ne kadar anlamsız olduğu mesajını, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve mahallelimizle veriyoruz" şeklinde konuştu.

Son günlerdeki ağaç eylemiyle ilgili gelişmelere dikkat çeken Başkan Yıldırım, "Ülkemizde yaşatılmak istenen ortama bakıldığında ağaçla, çevreyle ilgisi olmayanların, hatta ormanları yakanların ortaya çıkıp çevreciyim diye bir kısım çalışmalara olumsuz tepkilerine Kuruköprü'deki vatandaşlarımızın bu gayreti çok önemli bir mesajdır." ifadesini kullandı.

Talas Belediyesi Kadın Kültür Merkezi Başkanı Zübeyde Özgen de "İnsanların birtakım galeyana gelip ağaçları, otobüsleri yakıp yıkmak yerine bizim gibi en ücra yerlere ağaç diksinler. Yıkmak değil yapmak için varız. İnadına ağaç dikiyoruz." çağrısında bulundu.

Kuruköprü Muhtarı Bilal Yardım ise mahalleyi yıllardır Malatya yoluna bağlayan yolun ağaçlandırılması hayalini kurduğunu belirterek, "Bunu sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz." dedi. Küçüklerle birlikte fidan diken gençler ise geleceğe yatırım yaptıklarına dikkat çekti. Öğretmenler de gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak istediklerini söyledi. Vatandaşlar çevreyi korumaya dikkat çekip, provokatif olayları bahane edenlere "Bir ağaç yerine 10 ağaç dikme eylemi yapsalardı daha güzel bir anlatım olamazdı." diye seslendi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.