1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tanap'tan İlk Doğal Gaz Akışı 2019 Yılında
Tanaptan İlk Doğal Gaz Akışı 2019 Yılında

Tanap'tan İlk Doğal Gaz Akışı 2019 Yılında

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi(SOCAR)Başkanı Rövnag Abdullayev, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) üzerinden ilk gazın sevkine 2019 yılında başlayacaklarını söyledi.

A+A-

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi(SOCAR)Başkanı Rövnag Abdullayev, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) üzerinden ilk gazın sevkine 2019 yılında başlayacaklarını söyledi. Rövnag Abdullayev, söz konusu açıklamayı dün başkent Bakü’de başlayan "Hazar Petrol ve Doğal Gaz 2013" fuarı çerçevesinde yapılan konferansta yaptı. Adullayev, TANAP projesi çalışmasının 2 yıldır devam ettiğini hatırlattı. SOCAR Başkanı, hattın devreye alınması ile ilk etapta Şahdeniz havzasından elde edilecek 16 milyar metreküp doğal gazın taşınacağını söyledi. Abdullayev, hattın ilerleyen zamanda keşfi tamamlanmış diğer farklı havzalarından da beslenerek kapasitesinin arttırılacağını sözlerine ekledi.
SOCAR Başkanı, Azerbaycan doğal gazının Avrupa'ya nakli konusunda Türkiye'den sonraki güzergahın ay sonuna doğru netlik kazanacağını ifade etti. Hattın devreye girmesiyle Azerbaycan'ın, Gürcistan ve Türkiye'den sonra Avrupa için de enerji güvenliği konusunda önemli bir konuma sahip olacağını bildirdi.
Azerbaycan'ın mevcut doğal gaz rezervi konusunda da bilgi veren Abdullayev ülkesinin 2015 'te yıllık 20 milyar metreküp doğal gaz üreteceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.