1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tanıtım aramaları ve SMS’lerine son!
Tanıtım aramaları ve SMS’lerine son!

Tanıtım aramaları ve SMS’lerine son!

Artık vatandaşı bıktıran tanıtım ve pazarlama amaçlı telefonla arama yapılamayacak, SMS ve e-posta gönderilemeyecek. Düzenleme 1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek.

A+A-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından "Pazarlama Amaçlı Haberleşmelere İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı” BTK’nın internet sitesinde yayınlandı. BTK’nın yayınladığı taslağa göre elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmecilere, izin vermeyen ya da daha önce verdikleri izni geri alan abone ve/veya kullanıcılarla otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle pazarlama veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla haberleşme yapılabilmesi için izin alma zorunluluğu getiriliyor. Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler, abonenin izni olmadan pazarlama ve tanıtım amaçlı telefonla arayamayacak, SMS ve e-posta gönderemeyecek.
İşletmeci, abonenin izni olmaksızın abone ve kullanıcıları ile iletişime geçemeyecek. Ancak işletmeciler pazarlama, tanıtım gibi maksatlarla haberleşme yapmak amacıyla izin almak için aboneleriyle yılda en fazla iki kez iletişime geçebilecek.

GSM şirketleri tüketicilerle sözleşme/taahhütname yaparken aboneyi bilgilendirerek, abonenin kendisi ile iletişime geçilmemesi yönünde açıklaması olmaması durumunda aboneler ile pazarlama ve tanıtım amaçlı haberleşme yapılabilecekler. Ancak söz konusu her bir haberleşmede abonenin ücretsiz bir şekilde haberleşmeyi engelleyebilme hakkının olacağı da düzenlendi.

BTK’nın belirlediği kurallara uymayan şirketlere ise 15/2/2014 tarihli ve 28914 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği hükümlerine göre gelirlerinin yüzde 3’üne kadar ceza kesilmesi hükme bağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.