1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Tanju Gürsu toprağa verildi!
Tanju Gürsu toprağa verildi!

Tanju Gürsu toprağa verildi!

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Tanju Gürsu, son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Solunum yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Gürsu için Teşvikiye Camisi'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

Oyuncunun yönetmen ve yapımcı kardeşi Temel Gürsu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birlikte birçok projede yer aldıklarını belirterek, "Bundan 3 buçuk ay önce hiçbir şeyi yoktu. Son iki gün yoğun bakıma girdi. Ağabeyimi hiç öyle görmemiştim. Ağabeyimle 72 yıllık hatıramız var, hangi birini anlatayım. Türk sineması bir ağabeyini kaybetti." dedi.

Temel Gürsu, ağabeyinin son günlerinde, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i görmek istediğini kaydetti.

Şenol Güneş de Gürsu'yla dostluklarının çok eski olduğuna vurgu yaparak, "Güzel bir insanı, benim çocukluğumun tığ gibi delikanlısını kaybettik. Mahalleden de büyüğümüzdü. O da futbolla ilgilenmiş, kalecilik yapmıştı. Güzel işler yaptı ve iyi izler bıraktı. Benim için sanat dünyasında bir idoldü. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Sinema oyuncusu Ediz Hun, sinema sektörüne Tanju Gürsu'yla hemen hemen aynı zamanlarda adım attığının altını çizerek şunları söyledi: "Sinemanın en verimli zamanıydı. Çok güzel işler yapıldı o dönemlerde. Sevgili Tanju da bunların içinde çok önemli işlere imza atmış, çok değerli bir sanatçı kardeşimizdir. Çok dürüst ve efendi bir insandı. Aynı zamanda Sinema Oyuncuları Derneği'nin başkanlığını yaptı uzun süre. Acımız büyük. Çok kıymetli bir kardeşimizi kaybettik." 

Yeşilçam oyuncularından Süleyman Turan da Gürsu'nun insan sevgisiyle dolu olduğunu aktararak, "Çok yiğit, mert, özü sözü doğru bir arkadaşımızdı. Şakacı, esprili ve sevecen biriydi. Koskocaman Tanju Gürsu gitti. Hem bizim sektörümüz hem insanlık için güzel bir figürdü. Hepimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Cenaze törenine Gürsu'nun eşi Ayla Gürsu ile oğulları Kerem ve Emre Gürsu'nun yanı sıra Türkan Şoray, Aydemir Akbaş, Nuri Alço, Cihat Tamer, Melek Baykal, Salih Kalyon, Atilla Dorsay da katıldı.

Gürsu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
Ses Dergisi'nin açtığı yarışmayı kazanarak oyunculuğa başlayan, ilk kez 1988'de "Kurtar Beni" filmiyle Altın Portakal kazanan ve 78 yaşında hayatını kaybeden Tanju Gürsu, evli ve iki çocuk babasıydı..  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.