1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. Tarakçı ifade için emniyete götürüldü
Tarakçı ifade için emniyete götürüldü

Tarakçı ifade için emniyete götürüldü

Gazeteci Ali Tarakçı ifade vermek üzere ambulansla emniyete getirildi!

A+A-

Tarakçı’nın olayla ilgili emniyette sorguları süren 3 kişiye yönelik teşhis işlemi de yaptırılacağı bildirildi.

Sağ ayağındaki kurşun yaraları nedeniyle 8 hafta yürüyemeyecek olan Ali Tarakçı'nın ifade için Asayiş Şube Müdürlüğüne sedye ile getirilmesi dikkat çekti.

Ali Tarakçı, Esenyurt’ta 2 çocuğunu okula bırakmış, en küçük çocuğu arabadayken arkadan bir araç çarpmıştı. Çarpan araçtan inen bir kişi tabancasını çıkartarak Tarakçı’ya peş peşe ateş etmiş ve sağ ayağından vurarak yaralamıştı. Saldırganlar kaçarken Tarakçı hastanede tedavi altına alınmıştı. Olayın ardından Asayiş Şube Cinayet Büro ve Esenyurt Araştırma Büro ekipleri koordineli çalışma başlatmış, aracın plakasının sahte olduğu anlaşılmıştı. T. E. isimli şüphelinin aracı kullandığı, V. K. isimli şüphelinin de araçtan inerek Tarakçı’ya ateş ettiği tespit edilmişti. Saldırganların Tarakçı’yı evinden çıktıktan sonra takibe aldıkları, olay yerinde aracına arkadan çarparak aracından inmesini sağladıkları ve saldırıyı gerçekleştirdikleri tespit edilmişti.

Ali Tarakçı, tedavi gördüğü hastaneden ambulansla Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Sedyeyle içeri alınan Tarakçı, Cinayet Büro Amirliğine çıkarıldı. 8 hafta yürüyemeyeceğini söyleyen Tarakçı’nın ifadesinin alınacağı ve saldırganlara yönelik teşhis işlemi yaptırılacağı bildirildi.

Polis tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada hastanede tedavisi süren gazeteci Ali Tarakçı, bir ambulansla Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

Sedye ile üçüncü katta bulunan Cinayet Büro Amirliğine getirilen Ali Tarakçı'dan,  "aynalı odada" gözaltındaki 3 kişiyi teşhis etmesi istendi. Ali Tarakçı'nın kendisine gösterilen 8 kişi içinden olay sırasında gördüğü 2  kişiyi teşhis ettiği öğrenildi. 

Gazeteci Ali Tarakçı'nın emniyet müdürlüğü binasında ayrıca olayla ilgili ek ifade verdiği de öğrenildi. Yaklaşık 5 saat Cinayet Büro Amirliğinde kaldıktan sonra sedye ile aşağı indirilen Ali Tarakçı, yazılarından dolayı vurulduğunu söyleyerek "Olay kesinlikle bir trafik tartışması değil, çünkü ben onlarla tartışmadım. Beni evimden çıktıktan sonra izlemişler, tamamen planlı bir iş." dedi. Olayda bir azmettirici olduğuna inandığını söyleyen Ali Tarakçı "Bu adamların arkasında mutlaka bir başkası var. Ben elimdeki bilgileri emniyetle paylaştım. Onlarda gerekeni yapıyorlar" dedi.

Kaynak:Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.