1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tarihi Köprüleri Kullanan Ağır Vasıta Sürücülerine 154 Lira Ceza
Tarihi Köprüleri Kullanan Ağır Vasıta Sürücülerine 154 Lira Ceza

Tarihi Köprüleri Kullanan Ağır Vasıta Sürücülerine 154 Lira Ceza

Edirne’de 3 ton ve üzerindeki araçların tarihi köprülerden geçmesine izin verilmiyor. Tarihi köprüleri kullanan 3 tondan ağır araç sürücülerine ise 15...

A+A-

Edirne’de 3 ton ve üzerindeki araçların tarihi köprülerden geçmesine izin verilmiyor. Tarihi köprüleri kullanan 3 tondan ağır araç sürücülerine ise 154 lira para cezası uygulanıyor.

Tarihi köprülerin korunması amacıyla İl Trafik Komisyonu tarafından bir karar alındı. Karara göre, 3 ton ve üzerindeki araçların geçişine izin verilmeyecek.

Edirne'de çok sayıda tarihi köprü bulunuyor. Tarihi köprüler içerisinde en çok kullanılanların ise Edirne ile Karaağaç Mahallesi’ni, Türkiye ile Yunanistan’ı birbirine bağlayan Tunca ve Meriç köprüleri olduğu belirtildi.

Asırlık köprüleri kullanarak karşı tarafa geçmek isteyen sürücüler alternatif köprülere yönlendiriliyor. Meriç Nehri’nin karşı tarafına geçmek isteyen ağır vasıta sürücüleri, Suvari Köprüsü’nü kullanarak yaklaşık 14 kilometrelik bir yolu kullanması gerekiyor.

Ancak alternatif güzergâhı kullanmayarak köprüler üzerinde geçmeyi tercih eden sürücülere cezai işlem uygulanıyor. Köprülerin girişlerinde Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri denetimler yapıyor.

Günboyu devam eden denetimlerde köprüyü kullanan ağır tonajlı araçların sürücülerine 154 TL para cezası kesiliyor. Yaklaşık bir aydan bu yana devam eden uygulamada çok sayıda sürücüye ceza kesildi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.