1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tarihi 'Taş Mektep' Restore Edilecek
Tarihi Taş Mektep Restore Edilecek

Tarihi 'Taş Mektep' Restore Edilecek

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçe Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası yaşatma projeleri kapsamında Taş Mektep’in tekrar ayağa kalkması için restorasyon çalışmalarını başlattı.

A+A-

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçe Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası yaşatma projeleri kapsamında Taş Mektep’in tekrar ayağa kalkması için restorasyon çalışmalarını başlattı.

Mustafakemalpaşa’nın en eski yapılarından biri olan Sabribey Mahallesi’ndeki Taş Mektep, bu yıl 132. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin yapacağı ilk restore çalışması olma özelliğini taşıyor.
Mustafakemalpaşa’daki ecdat yadigârı tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşımak için yola çıktıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, tarihi yapının Osmanlı’dan günümüze gelen en değerli miraslardan biri olduğunu dile getirdi.

‘TAŞ MEKTEP, GÜZEL BİR DOKU OLACAK’

4 Nisan’da ihalesi yapılarak, 10 Mayıs’ta imzalanan sözleşmenin ardından 'Taş Mektep’te başlayan restorasyon çalışmalarını inceleyen Başkan Kurtulan; “Taş Mektep, Mustafakemalpaşa’nın önemli bir simgesi. Yüzyıllar boyunca başta eğitim olmak üzere birçok faaliyet için kullanılan tarihi yapıyı gün ışığına çıkararak, işlevsel hale getirip, halkın hizmetine sunacağız. Restorasyon, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 132 yıllık tarihi boyunca yapacağı ilk yenilme çalışması olacak. Bunun için en ince ayrıntısı düşünülerek hazırlanılan proje, 'Taş Mektep’in aslına uygun yapılacak. Restorasyon kapsamında çürümüş durumda olan tüm ahşap imalatlar projede ve raporlarda belirtildiği üzere özgün hale gelecek. Tarihi binanın bazı elemanları sonradan eklendiğinden dolayı mimari ve belge değeri olmadığı için kaldırılacak. Bununla birlikte çatı, dış ve iç cephe üzerinde titiz bir çalışma yürütülerek, bina çevre düzenlemeleriyle birlikte yenilenecek. 200 gün içerinde tamamlanacak proje ile birlikte Taş Mektep, ihtişamlı görüntüsü ile Mustafakemalpaşa siluetindeki yerini alacak, sosyal ve kültürel etkinliklerin merkezi haline gelecek” dedi. CİHAN

Tarihi 'Taş Mektep' restore edilecek

Tarihi 'Taş Mektep' restore edilecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.