1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tarihle Tanışma Yolculuğu Başladı
Tarihle Tanışma Yolculuğu Başladı

Tarihle Tanışma Yolculuğu Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlediği 'Tarihe Yolculuk' kültür turları başladı.

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlediği 'Tarihe Yolculuk' kültür turları başladı. Kültepe'ye düzenlenen yolculukta çeşitli gösterilerle Kaniş-Karum dönemi canlandırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, sadece Kayseri değil Anadolu tarihini Kayseri ve çevre illerde yaşayanlara tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda 'Tarihe Yolculuk' adıyla düzenlenen kültür turları yeniden başladı. Büyük ilgi gören etkinlik her hafta cumartesi günleri gerçekleştiriliyor. Uzman tarihçi rehberler eşliğinde Kültepe kazı bölgesini gezen kültür ve tarih meraklıları, binlerce yıl önce kurulan medeniyetlere ait çeşitli bilgileri yerinde alma fırsatı buluyor.

"ANADOLU YAZI İLE BURADA TANIŞTI"

Tarihe Yolculuk etkinliğine Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan da katıldı. Kültür turları hakkında açıklama yapan Durukan, Kültepe Kaniş-Karum bölgesinin Anadolu'da insanların yazıyla ilk tanıştığı yer olması bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Durukan şöyle konuştu: "6 bin yıllık geçmişi ile uygarlıklar kavşağı üzerinde yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri'nin en önemli tarihi merkezlerinden birisi de Kültepe'dir. Anadolu insanın yazı ile tanıştığı ilk merkez olan Kültepe, bu coğrafyadaki arkeolojik çalışmalar için mihenk taşı konumundadır. Asur ve Hititler döneminde önemli bir merkez olan Kültepe Kaniş-Karum bölgesini halkımızın bilmesi ve görüp gezmesi için ücretsiz turlar düzenliyoruz. Tarihe Yolculuk adı altında ücretsiz olarak Cumartesi günleri düzenlediğimiz etkinlik, arkeoloji sunumlar, geziler ve ikramlarla eğlenceli hale getiriliyor. Ayrıca Kaniş Karum döneminde tüccar, kral ve kraliçe arasında geçen ticaret hayatını kostümler ve aksesuarlar eşliğinde canlandırıyoruz. Bölgeye düzenlediğimiz ve yerli yabancı birçok insanın ilgisini çeken Kültür Turumuzun gördüğü ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir."

"TARİHE YOLCULUK ÇOK GÜZEL"

Tarihe Yolculuk programına katılanlar binlerce yıl öncesini Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı öğrencilerinin sergiledikleri oyunla sadece öğrenmediler, adeta yaşadılar.

Kültür turuna katılan vatandaşlar ise düzenlenen turlardan mutluluk duyduklarını ve geziden büyük keyif aldıklarını söyledi. Emre Ünlü ilk kez Kültepe'ye gelme fırsatı bulduğunu belirterek, "Bir nebze de olsun o çağları bize yaşattılar. Organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin'den yakınlarının yanına gelen ve Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliğine katılan Birsel Konuksever ise "Kültepe'yi duymuştum; ama böyle bir yer olduğunu bilmiyordum. Tarihe yolculuk gerçekten güzel" diye konuştu.

Kayseri'de öğretmenlik yapan Mustafa Yaman da Büyükşehir Belediyesi'nin çok güzel bir organizasyon yaptığını vurgulayarak, Kültepe'de gördüklerini öğrencilerine aktaracağını ve tavsiye edeceğini belirtti.

Ramazan ayı hariç temmuz, ağustos ve eylül ayları boyunca her cumartesi günü düzenlenecek turlara katılmak isteyen vatandaşlar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyette bulunan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın 232 20 40 nolu telefonunu arayarak rezervasyon yaptırabilecekler. CİHAN

Tarihle tanışma yolculuğu başladı

Tarihle tanışma yolculuğu başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.