1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tarım İl Müdürlüğü Yetkilileri Şeftali İçin 'İç Kurdu' Uyarısı Yaptı
Tarım İl Müdürlüğü Yetkilileri Şeftali İçin İç Kurdu Uyarısı Yaptı

Tarım İl Müdürlüğü Yetkilileri Şeftali İçin 'İç Kurdu' Uyarısı Yaptı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü, yapılan tahmin ve erken uyarı çalışmaları sonucunda şeftalide Doğu Meyve Güvesi (İç kurdu) ilaçlı mücadele zamanının geldiğini bildirdi.

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü, yapılan tahmin ve erken uyarı çalışmaları sonucunda şeftalide Doğu Meyve Güvesi (İç kurdu) ilaçlı mücadele zamanının geldiğini bildirdi.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik elemanlarınca yapılan tahmin ve erken uyarı çalışmaları sonucunda iç kurt tespit edildiği, bu nedenle çiftçilerin zaman geçirmeden söz konusu zararlıya karşı, şeftali bahçelerini ilaçlamaları gerektiği hatırlatıldı. Yapılan ilaçlamanın faydalı olabilmesi için 10 ya da 15 gün sonra tekrarlanması gerektiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi: “Reçete ettirilerek kullanılan zirai mücadele ilaçları uygulanırken son ilaçlama ile hasat arasındaki süre dikkate alınmalıdır. Doğu Meyve Güvesi Kurtçukları, sürgün ve meyvelere zarar verir. İlkbaharda ilk çıkan döller henüz meyve yok iken sürgünlerin uç veya uca yakın kısmından girerek sürgün boyunca açtığı galerilerde beslenir. Saldırıya uğrayan sürgün solarak devrilir. Kurtçuklar sürgünü terk ettikten sonra, sürgün ucu 5 -7 cm uzunluğunda kurur. Popülasyonun yüksek olduğu bahçelerde bütün sürgünlerin uçlarının kuruduğu görülebilir. Kuruyan sürgünlerden yenileri çıktığı için fidan ve genç şeftali ağaçları çalılaşır.”

Açıklamada ayrıca ilaçlama hakkında geniş bilgi almak isteyenlerin il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları istendi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.