1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tarla Okulu Öğrencileri Eğitime Başladı
Tarla Okulu Öğrencileri Eğitime Başladı

Tarla Okulu Öğrencileri Eğitime Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanan, Çiftçi Tarla Okulu Projesi Antalya'nın Kumluca ilçesinde başladı.

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya başlanan, Çiftçi Tarla Okulu Projesi Antalya'nın Kumluca ilçesinde başladı.

'Türkiye'de Örtüaltı Sebze ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında Çiftçi Tarla Okulu Projesi'nin başlaması nedeniyle Kumluca ilçesine bağlı Hızırkahya köyünde bir program düzenlendi.


Açılış törenine Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Kumluca İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Âdem Aydın, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ile daire amirleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın 'Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi' kapsamında kurulan Çiftçi Tarla Okulu'nu ilçeye bağlı Hızırkahya köyünden başladıklarını belirtti. Aydın, şunları kaydetti: "Bitki sağlığı çalışmaları kapsamında ilçenin çeşitli noktalarında çiftçi tarla okulu çalışmaları başladı. Proje kapsamında müdürlüğümüze bağlı çalışan teknik elamanlar tarafından çiftçilere ayda bir gün olmak üzere yılda sekiz gün sürecek olan eğitimler verilecek. Eğitim süresinde üreticilere sektördeki yenilikler, yıllık üretimin başından sonuna kadar gerek teorik gerek uygulamalı olarak eğitim çalışmaları ile gübreleme, sulama konularında üreticilerimiz bilgilendirilecek." dedi.

Ürettikleri ürünlerin tarladan sofraya kadar güvenli bir şekilde ulaşmasının sağlanmasının önemine dikkat çeken Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından daha önce verilen teorik eğitimleri Tarla Okulu Projesi sayesinde bizzat sahada uygulanmasının çok fayda sağlayacağını belirtti. Dallı, “Çiftçilerimize eğitiminin uygulamalı olarak verilmesi üretim kalitesini artıracaktır.” dedi.

Hızırkahya köyünde açılış yapılan Tarla Okulu'nda ilk dersi Ziraat Mühendisi Ersin Yaman verdi. Yaman “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinde solarizasyon ve toprak tahlilinin önemi konularında uygulamalı olarak kursa katılanlara bilgi verdi.
On beş guruptan oluşacak üç yüz kişinin katılacağı uygulamalı Tarla Okulu projesi 1 yıl sürecek. Eğitim yılının tamamlanmasının ardından Tarla Okulu öğrencileri sınava tabi tutulacak.
CİHAN

Tarla Okulu öğrencileri eğitime başladı

Tarla Okulu öğrencileri eğitime başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.