1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. TASİŞ'TE İPHONE SORUŞTURMASI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

TASİŞ'TE İPHONE SORUŞTURMASI

A+A-

TASİŞ'TE İPHONE SORUŞTURMASI

 

KAÇAKÇIDA PİŞTİ; BÜROKRATA DÜŞTÜ!

KAÇAKÇININ 'İPHONE'U BÜROKRATA YARADI..

KAÇAKÇIDAN BÜROKRATA TELEFON KIYAĞI

 

Sevgili okuyucularım; TASİŞ ile ilgili olarak birçok dosya üzerinde çalıştığımı size günler önce köşe yazılarımı yazdığım www.etkihaber.com adlı internet sitemizden anons edilmişti. Geçen hafta da araştırmamın ilk bölümü olan Örtü Vurgunu’nu size belgelere dayalı olarak anlattım. Sonra da dedim ki; İstanbul başta olmak üzere birçok firma artık ithal ettiği ürünü önce almayıp TASİŞ tarafından perakende satış kararı alınmasını bekliyor. Firma perakende kararı alındıktan sonra ise, ilk önce kendisine öncelik verileceğini bildiği için çalıyor TASİŞ'in kapısını. Bin lira vergi verecekken veriyor on lirayı kurtarıyor malını. İşte olan da devlete oluyor! Firma kazanırken, devlet alacağı vergiyi ne yazık ki alamıyor.

İhtiyacınız mı var? Hanımlar  ve Beyler!!

Ancak şimdi okuyacağınız başka bir TASİŞ dosyası ise ‘Bu kadar da olmaz’ dedirten cinsten.. İddia oldukça traji-komik. İddiaya göre; 2008-2009 yıllarında İstanbul Gümrüklerinde yapılan operasyon ve kontrollerde vergilendirilmiş fiyatı bin 890 lira olan 170 adet 'iphone' telefon ele geçirilir. Kaçakçılar hakkında yasal süreç başlatılırken, ele geçirilen telefonlarda TASİŞ'e teslim edilir. İşte bu aşama ilginç ve yakışıksız olayların başlamasına neden olur.

Yasa gereği, TASİŞ Mağazalarında perakende satılması gereken 'iphone'lara son sürat alıcılar çıkar. Daha paketleri açılmamış 'iphone'lar ardı ardına satılmaya başlar. Ama ne satılmak!.. Adeta kapış kapış. 'İphone'leri alanlar ise, oldukça ilginçtir. Çünkü perakende kararı alınıp, TASİŞ raflarında satılması gereken telefonları bazı TASİŞ çalışanları alır. 1.890 lira değeri olan telefonlar 300 ile 400 TL arası değişen fiyatlarla TASİŞ görevlilerinin olur.

Devreye müfettişler girer!..

Durum bir ihbar mektubuyla Ankara'ya bildirilince, devreye Gümrük Müsteşarlığı girer. Müsteşarlık olayın araştırılması için Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın müfettiş görevlendirmesini ister. Teftiş Kurulu ise, en deneyimli müfettişini konuyu araştırmak için görevlendirir. Olayın soruşturmalık olması 'İphone'ları alan ve adları belirlenen TASİŞ çalışanlarını telaşlandırır. Ancak telaşın bir ayağı da iddiaya göre , Ankara'da yaşanmaktadır. Bunun sebebi ise, TASİŞ çalışanlarının bazıları son teknoloji telefonları kendileri için değil Ankara'da görev yapan bazı bürokratlar için aldıkları içindir. Bu iddiaların hepsi şimdi müfettişlerce araştırılıyor. Olayın ardında haksız çıkar olup olmadığı yapılan soruşturma sonucunda belli olacak!!

Değerli okuyucularım; bu iddialar yenilir yutulur gibi değil!. Bu arada olayla ilgili oldukça değişik iddialar da kulağıma geliyor. İddiaya göre; teknoloji ürünü telefonu alanlardan birinin önemli bir bakanlığın özel kalem müdürü olduğu söyleniyor. Hatta bu kişinin çeşitli ağrıları olduğu için kendisine İstanbul TASİŞ'ten masaj makinesi getirdiği de yüksek sesle konuşulmakta.. Bu kişi KİM midir? İşte o da şimdilik bende kalsın.

Sağlıcakla kalın!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum