1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Taşköprü 1. Kültür Sanat Günleri Başladı
Taşköprü 1. Kültür Sanat Günleri Başladı

Taşköprü 1. Kültür Sanat Günleri Başladı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 3- 7 Haziran tarihlerinde düzenlenen 1. Kültür-Sanat Günleri etkinliği başladı.

A+A-

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 3- 7 Haziran tarihlerinde düzenlenen 1. Kültür-Sanat Günleri etkinliği başladı.

Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan yaptı. Arslan, Taşköprü'nün tarih boyunca çeşitli medeniyetlere gerek başkentlik, gerekse ev sahipliği yapan ve halen de günümüzde bulunduğu bölge açısından önemli bir kent olduğunu ifade etti. 15-18 Ağustos tarihlerinde Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin 27.'sini düzenleyeceklerini kaydeden Arslan, "Ulu Önder'in dediği gibi 'Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü örnek aldık. Kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi sadece senenin belli zamanlarında veya festival tarihleriyle kısıtlamamak adına, ilçe halkımızın kültürel anlamdaki gelişimine değerli yazarlarımız ve büyüklerimizle katkı sağlamak adına Taşköprü Kültür ve Sanat Günleri adı altında bir etkinliğimizi kazandırma ve yaşatma arzusu içerisindeyiz." dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen de bir ilin veya ilçenin gelişiminin sadece ekonomik değerlerle ölçülemeyeceğini, bu gelişimin kültürel ve sanatsal seviyenin üstünlüğüyle de paralel olduğunu dile getirdi.

Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz ise kültürün ve sanatın önemine değinerek Taşköprü Belediyesi'nin bu manada birçok yere örnek teşkil ettiğini ve öncü olduğunu ifade etti.

Daha sonraTaşköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunu ekibi gösterilerini izleyiciler için sundu. Liseler arası yapılan ses yarışması ile devam eden programda ses yarışmasının birincisi Sevim Tokatlı Kız Meslek Lisesi öğrencisi Şehri Tekin oldu. Kültür-Sanat Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın katılımıyla kitap fuarı, Taşköprü fotoğraf yarışması sergisi ve Kızılay kuruluş yıl dönümü sergisi açıldı. Burada konuşan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, sanatın ve kültürün önemine değinerek, böyle önemli bir etkinlikte kitap fuarının Taşköprülülerle buluşmasının oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Programda son olarak Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyer ve öğretmenleri tarafından Taşköprü Belediyesi Konferans Salonu'nda hazırlanan el sanatları yıl sonu sergisi açıldı. Vali Bektaş, protokol ve vatandaşlar sergiye büyük ilgi gösterdi.

Etkinliğe Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Garnizon Komutanı Tuncay Özbek, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, lale şairi araştırmacı gazeteci ve yazar Abdullah Satoğlu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın sunuculuğunu ise Zeynep Köşker yaptı. 3 -7 Haziran tarihlerindeki etkinlikler kapsamında Lale Şairi Abdullah Satoğlu'nun da söyleşisi gerçekleşecek. CİHAN

Taşköprü 1. Kültür Sanat Günleri başladı

Taşköprü 1. Kültür Sanat Günleri başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.