1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Taşucu Gümrüğünde Yakalandı
Taşucu Gümrüğünde Yakalandı

Taşucu Gümrüğünde Yakalandı

INTERPOL’ÜN BİR AYDIR ARADIĞI TIR, TAŞUCU GÜMRÜĞÜNDE YAKALANDI!..

A+A-

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından aranan 300 bin lira değerindeki TIR, Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı gümrük polisi ve gümrük muhafaza memurlarının yaptığı operasyonla Taşucu gümrüğünden KKTC’ya gitmek üzereyken yakalandı.

TVM şirketinin yetkilisi Steven Van Tent Beeking’den alınan bilgiye göre, Hollanda’da araç kiralama filosu olarak lojistik hizmet veren firma, 66 BBG1 plakalı 300 bin değerindeki TIR’ı M. BV adlı firmaya 30 günlüğüne kiraya verdi. Yapılan 30 günlük anlaşma süresinin üzerinden 45 gün geçmesine rağmen aracı kiralayan firmayla hiçbir iletişim kuramayan TVM yetkilileri, durumu Hollanda polisine bildirdi. Yapılan şikâyet sonucunda devreye giren Interpol polisi, ortadan kaybolan aracı GPS cihazı üzerinden takibe aldı. Polisin yaptığı araştırma sonucunda; aracın 45 günlük süre zarfında Belçika, Almanya ve KKTC gümrük kapılarından geçtiği ve en son olarak Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi.

GPS CİHAZINI SÖKMÜŞLER, SAHTE EVRAKLA TIRI SATMIŞLAR!..

Türkiye’de alarma geçen Türk polisi kısa süren araştırmalar sonucunda adı geçen aracın Mersin Serbest Bölge'de görüldüğü bilgisine ulaştı. Sık sık arama yapılan bölgede bulunmayan TIR'ın GPS cihazının söküldüğü tespit edildi. Ardından izini kaybettiren aracın Taşucu gümrüğünden KKTC’ye gitmek için beklediği sırada pasaport polisinin şüphesi üzerine tekrar ortaya çıktı!

Yapılan incelemelerin ardından TIR'ın Türkiye’de Lübnanlı bir vatandaşa satıldığı anlaşıldı. Taşucu gümrüğünde iki gün bekletilen TIR'ı teslim almaya geldiklerini belirten şirketin yetkilisi Steven Van Tent Beeking, araçlarını teslim almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Türk polisinin yapmış olduğu çalışmayı büyük bir başarı olarak nitelendirdi. Tent Beeking, iki aydır araçlarının peşinde olduklarını, Türkiye’ye gelene kadar iki ülkeden geçen aracın fark edilmediğini, ama Türk polisinin dikkatinden kaçmadığı için minnettar olduğunu dile getirdi. Beeking, aracı kiralayanın ne taşıdığı ve kim tarafından kullanıldığı hakkında bilgi vermedi..

TIR’ı kiralayan şirketin sahte evrak düzenleyerek aracı başka bir şirkete satışını yaptığını öğrendiklerini belirten Tent Beeking, son anda araçlarını teslim almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Aracın son iki ayda çeşitli ülkelerden yükler taşıdığı, bu süre zarfında üç şoför değişikliği yaptığı öğrenildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.