1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tataristan'ın Milli Bayramı Sultanahmet Meydanı'nda Kutlandı
Tataristanın Milli Bayramı Sultanahmet Meydanında Kutlandı

Tataristan'ın Milli Bayramı Sultanahmet Meydanı'nda Kutlandı

Tataristan'ın milli bayramı kabul edilen Sabantuy Bayramı, Sultanahmet Meydanı'nda da kutlandı. Kutlamalara Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov...

A+A-

Tataristan'ın milli bayramı kabul edilen Sabantuy Bayramı, Sultanahmet Meydanı'nda da kutlandı. Kutlamalara Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da katıldı.

Sultanahmet Meydanı'ndaki kutlamalar, klasik müzik dinletisiyle başladı. Tatar sanatçılar da ülkelerinin müziklerinden örnekler sundu. Tataristan geleneklerine özgü halk oyunları sergilendi. Etkinliğe yerli ve yabancı birçok turist katıldı.

Etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tataristan'nın milli bayramının İstanbul'da kutlanmasından sevinç duyduklarını dile getirdi. Topbaş, "Zaten bütün bayramlar, milli bayram olduğu kadar da evrensel boyutları vardır. Tüm insanlara mesajlar sunarlar. Sadece kendi milletlerine değil, tüm toplumlara ufuklar açarlar." dedi.

İstanbul'un 2700 yıl üç imparatorluğun yönetim merkezi olan bir yer olduğunu söyleyen Topbaş, Sultanahmet Meydanı'nda milyon taşı olduğunu, Doğu Roma, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde dünyanın sıfır noktası olarak milyon taşının kabul edildiğini belirtti. Topbaş, " Bu milyon taşına göre saatler ayarlanıyor ve sıfır meridyenin geçtiği yer olarak kabul edilmiş. Tarihçiler, İstanbul'un doğusu ve batısı diye ifade ediyorlar. 1884'te İngilizler Greenwich sanal bir merkez olarak getiriyorlar. Gerçek merkez burada." diye konuştu.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da, Tataristan milli bayramı 'Sabantuy'un İstanbul'da da kutlanmasının kendisini memnun ettiğini dile getirdi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.