1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tatvan’a Mobese Sistemi Kuruluyor
Tatvan’a Mobese Sistemi Kuruluyor

Tatvan’a Mobese Sistemi Kuruluyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde mobese sistemi kurma çalışmalarının ilk etabı başladı.

A+A-

Bitlis’in Tatvan ilçesinde mobese sistemi kurma çalışmalarının ilk etabı başladı.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm dünyada ve Türkiye'de suçu önleme ve suçların yakalanmasında büyük yarar sağlayan mobese sisteminin Tatvan'da da hayata geçirilmeye başlandığını belirtti.

Sisteminin iki aşamalı olarak kurulacağını kaydeden Erkan, ilk aşamada Cumhuriyet Caddesi boyunca 19 kamera kurulacağını kaydetti. Erkan, "İlk aşamada Cumhuriyet Caddesine kurulacak olan 19 kamera için alt yapı çalışmaları tamamlanarak kamera kutuları kuruldu. Bu aşamanın ardından ise önümüzdeki günlerde kameralar kurulmaya başlanacak. Böylelikle mobese sisteminin ilk aşaması tamamlanmış olacak. Kameralar için ayrıca Tatvan’da mobese kumanda merkezi de kurulacak ve tüm kameralardan ilçemiz 7 gün 24 saat olarak takip edilebilecek. Sistem tam anlamıyla Temmuz ayında faaliyete geçmiş olacak.” dedi.

Mobese sistemindeki ikinci aşamada ise kamuya açık alanlar ve sokaklara kameralar kurulacağını aktaran Kaymakam Erkan, "Mobese sisteminde ilk aşamanın tamamlanmasıyla birlikte ikinci aşama için de kaynak oluşması durumda ikinci aşamayı da en kısa sürede tamamlayacağız. Bu şekilde ilçemiz daha güvenli hale gelecek ve bunun yanında da asayiş anlamında yüzde 70’lere kadar hırsızlık ve diğer asayiş suçlarının düşeceğini düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede bu projenin tüm ayaklarını tamamlayarak hayata geçireceğiz."

CİHAN

Tatvan’a mobese sistemi kuruluyor

Tatvan’a mobese sistemi kuruluyor

Tatvan’a mobese sistemi kuruluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.