1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tdüb 2. Hazırlık Toplantısı Bişkek'te Yapıldı
Tdüb 2. Hazırlık Toplantısı Bişkekte Yapıldı

Tdüb 2. Hazırlık Toplantısı Bişkek'te Yapıldı

Türk Konseyi tarafından düzenlenen Türk Dünyası Üniversiteler Birliği (TDÜB) 2. Hazırlık Toplantısı Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye’den 15 kurucu üniversitenin katılımı ile Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleştirildi.

A+A-

Türk Konseyi tarafından düzenlenen Türk Dünyası Üniversiteler Birliği (TDÜB) 2. Hazırlık Toplantısı Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye’den 15 kurucu üniversitenin katılımı ile Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleştirildi.

Toplantıya, Atatürk Üniversitesi'ni (AÜ) temsilen Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Osman Mert ile Açıköğretim Fakültesi Sekreteri Metin Saygılı katıldı. Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı başkanlığında yapılan toplantıya Türkiye’den İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Osman Gazi Üniversitesi’nin temsilcileri de iştirak etti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in, Azerbaycan’ın Kırgızistan büyükelçisinin ve Kırgızistan milli eğitim bakanının da yer aldığı toplantının açılış konuşmasında, AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Geçmişte olduğu gibi modern çağda da en önemli kaynak hiç şüphesiz ki insandır, insan da kültürüyle, inanç sistemiyle ve sosyal değerleriyle vardır ve anlamlıdır. Dolayısıyla yeni nesillerin kimliğini şekillendirirken, kültürümüzün zengin maddi ve manevi dünyasını temsil eden eserlerimizi, sosyal değerlerimizi etkin bir şekilde kullanmak, ortak müfredat programları geliştirmek zorundayız.

Biz yaklaşık bin yıldır farklı coğrafyalarda yaşıyor olsak da bizim tarihî, dinî, kültürel kodlarımız aynıdır. Yani birlikte hareket edebilmemiz, pek çok konuda ortak politikalar geliştirebilmemiz için Avrupa Birliği ülkelerinin bile sahip olmadığı seviyede ortak bir zeminimiz vardır. Geçen zaman içinde bazı ortak özelliklerimizin üzeri küllenmiş olsa da artık ortak eğitim politikalarıyla bu özelliklerimizin tekrar farkına varmak, köprüleri tekrar canlandırmak zamanı çoktan gelmiştir.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.