1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tekerlekli Sandalye Hayali 30 Yıl Sonra Gerçek Oldu
Tekerlekli Sandalye Hayali 30 Yıl Sonra Gerçek Oldu

Tekerlekli Sandalye Hayali 30 Yıl Sonra Gerçek Oldu

Antalya Manavgatlı yürüme engelli Osman Çolak, 30 yıl sonra tekerlekli sandalye sahibi oldu.

A+A-

Antalya Manavgatlı yürüme engelli Osman Çolak, 30 yıl sonra tekerlekli sandalye sahibi oldu. Çağlayan İlköğretim Okulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü'nün 'Tane Tane Mavi Kapakları Toplayalım Engelleri Birlikte Aşalım' kampanyası çerçevesinde 49 yürüme engelliye tekerlekli sandalyeye kavuştu. 49 tekerlekli sandalyenin 4'nün akülü araba olduğu, Manavgat Belediyesi ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği'nin (MATAB) katkılarıyla alındığı bildirildi.

        Çağlayan İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenle 49 sandalye ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Tekerlekli sandalye ve akülü 49 aracı Manavgat Kaymakam Vekili Mekan Çeviren, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Kocaacar, MATAB ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Okul Müdürü Abdullah Özen, proje koordinatörü Erdoğan Akyer, kampanyaya destek veren gönüllüler teslim etti.

        Tekerlekli sandalye teslim töreninde 30 yıl sonra tekerlekli sandalyeye kavuşan Manavgat Kızılağaç köyünde Osman Çolak'ın heyecanı herkesi duygulandırdı. Tekerlekli sandalye sahibi olmaya 30 yıl sonra kavuşan yürüme engelli Çolak, "1982 yılından bu yana yürüme engelliyim. Öğretmen hayalim vardı. Okuyarak ülkeme hizmet etmek istiyordum. Fakat Antalya Aksu Yatılı Öğretmen Lisesi, ortaokul birinci sınıfta okurken bir gün hastalanarak yattığım yataktan kalkamadım. 30 yıldır yürüyemiyorum. Ailemin ve yakınlarımın yardımıyla yürüyebiliyorum. 30 yıl sonra aldığı tekerlekli sandalye ile yürüyerek topluma kavuşmak istiyorum. İnsan içine karışmak istiyorum. Ayaklarımdaki hastalık öğretmen olarak ülkeme hizmet etmeme engel oldu." diye konuştu.

        Teslim töreninde akülü engelli arabasına kavuşan ve yatağa bağlı yaşayan Melek Avcı, sevincini anne ve babası Ahmet-Fatma Avcı ile paylaştı. Yürüme engelli Avcı, akülü araba sahibi olmada emeği geçenlere teşekkür etti. Anne Fatma Avcı, yaptığı açıklamada, kızının 7 yaşından geçirdiği bir hastalık neticesinde 7,5 yıldır yürüme engelli olduğunu söyledi. Evde kızının bütün ihtiyaçlarını kendisini gördüğünü anlatan anne Avcı, "Akülü araba ile kızımla birlikte engelleri aşarak yürüyeceğiz. Kızımla ev dışına çıkarak birlikte yürümenin sevincini yaşamak istiyorum. 7,5 yıldır kızımı ev içinde ihtiyaçlarını karşılamada sırtımda taşıyorum. Bugün ailecek çok mutluyuz." diye konuştu.

        Okulun mavi kapak proje koordinatörü Erdoğan Akyer, kampanya kapsamında 1 etap engelli sandalyesinde 23, ikinci etapta ise 49 yürüme engelliye tekerlekli ve akülü araba hediye ettiklerini söyledi. Tekerlekli sandalye arabalarını okulların, sivil toplum kuruluşları, gönüllü çevrecilerin katkıları ile kampanya kapsamında 4,5 ton mavi kapak topladıklarını belirten Akyer, bunun yanı sıra hayırseverlerin katkıları ile de engelli arabası aldıklarını kaydetti.

        Kaymakam Vekili Mekan Çeviren, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATAB Başkanı Recep Barut ve Okul Müdürü Abdullah Özen, yaptığı konuşmalarda her sağlıklı bireyin bir gün engelli kalma ihtimalini hiç bir zaman hatırdan çıkarmaması tavsiyesinde bulundu. Kaymakam Çeviren, bu tur sosyal sorumluluk projelerinin çok önemli olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
CİHAN

Tekerlekli sandalye hayali 30 yıl sonra gerçek oldu

Tekerlekli sandalye hayali 30 yıl sonra gerçek oldu

Tekerlekli sandalye hayali 30 yıl sonra gerçek oldu

Tekerlekli sandalye hayali 30 yıl sonra gerçek oldu

Tekerlekli sandalye hayali 30 yıl sonra gerçek oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.