1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tema, Orman Tahriplerine Tepki Gösterdi
Tema, Orman Tahriplerine Tepki Gösterdi

Tema, Orman Tahriplerine Tepki Gösterdi

Muş merkeze bağlı Kızılağaç beldesi sınırları ve Diyarbakır Kulp ilçesine bağlı Şenyayla ormanlık alanlarında bir heyet ile incelemelerde bulunan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Muş İl Temsilcisi İhsan Ayt.

A+A-

Muş merkeze bağlı Kızılağaç beldesi sınırları ve Diyarbakır Kulp ilçesine bağlı Şenyayla ormanlık alanlarında bir heyet ile incelemelerde bulunan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Muş İl Temsilcisi İhsan Aytemiş, orman tahriplerine tepki gösterdi.

    Aytemiş, gelişi güzel binlerce ağacın kökünden ve yarıdan kesildiğini ifade ederek bunu yapanların utanması gerektiğini kaydetti. Çok ciddi bir şekilde tahribatın söz konusu olduğuna dikkat çeken Aytemiş, şunları söyledi: “Yapılan bu katliamın ismi ancak orman terörüdür. Bu bir katliamdır, bütün ağaçlar yarıda kesilmiş. Yarın ne olacak düşüncesini taşımayan insanların yaptığı katliamı görüyoruz. Bu bir orman terörüdür. Başka bir şey olamaz. Ağırlıklı olarak meşeden oluşan ormanlarımızı inceliyoruz. İnceleme yaptığımız ormanlık alanlarda ormanlar hunharca kesilmiş, talan edilmiş ve yok edilmek için bu yöntem kullanılıyor. Devlet yetkililerinin buna dikkat çekmeleri gerekiyor. İvedilikle koruma altına alınması gerekiyor.”

    “ÇOK CİDDİ ANLAMDA BİR TAHRİBAT VAR”

    Özellikle meşe ağaçlarının kontrolsüz bir şekilde kesildiğine dikkat çeken Aytemiş, “Bu ormanların sık bakılıp gözetim altında tutulması gerekiyor. Yol boyunca gelirken binlerce ağacın kökten kesildiği ve binlerce ağacında yarıda kesildiğini gördük ve şahit olduk. Çok ciddi anlamda bir tahribat var. Meşe ağaçları bilindiği gibi kontrolsüz kesildiği zaman artık kendisini bulamıyor. Büyüklerimizden edindiğimiz bazı yerler vardır. O bölgelerin tamamıyla orman bölgesi olduğunu ve şimdi ise tamamıyla çoraklaşarak çöl halini aldığını görüyoruz. Bu ağaçları kesenler bunun hesabını yapmıyor. Yarını düşünmeden hunharca kesilen bu ağaçlar elbette bir gün tükenecektir. Ve çölleşmeye giden bir yer halini alacaktır. Sorarım bu insanlara, kestiğin ağacın altında 2 dakika öncesinde oturup dinlenirken hiç mi utanma duygusu oluşmuyor kendisinde. Bir gün gelip bu yaptıklarından utanacaklar, fakat fayda etmeyecektir. Çünkü gölgesinde oturacak bir ağaç bulamayacaktır.” diye konuştu. CİHAN

TEMA, orman tahriplerine tepki gösterdi

TEMA, orman tahriplerine tepki gösterdi

TEMA, orman tahriplerine tepki gösterdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.