1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Temel: Hedefimiz Diyarbakır'ı Daha Güzel Bir Çevreye Kavuşturmak
Temel: Hedefimiz Diyarbakırı Daha Güzel Bir Çevreye Kavuşturmak

Temel: Hedefimiz Diyarbakır'ı Daha Güzel Bir Çevreye Kavuşturmak

Diyarbakır Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Temel amaçlarının şehri daha güzel bir çevreye kavuşturmak olduğunu söyledi.

A+A-

Diyarbakır Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Temel amaçlarının şehri daha güzel bir çevreye kavuşturmak olduğunu söyledi. Temel, "Çevre denetimleri, Suriçi kentsel dönüşüm, Dicle Vadisi gibi projelerle şehrimizin daha güzel bir çevreye kavuşmasını sağlayacağız." dedi.

    5 Haziran Dünya ve Çevre Günü münasebetiyle Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, öğretmen ve polis memurlarıyla birlikte halay çekerek güzel bir çevre için duyarlılık mesajı verdi. Ergani yolu üzerindeki Aygaz tesislerinde gerçekleşen programın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Temel, sanayileşme ve kentleşmeyle artan nüfus yoğunlunun çevre sorunlarının artmasına neden olduğunu söyledi. Temel, bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesinin günümüzde insan sağlığını tehdit eden boyuta ulaştığını belirtti. Ölümlere neden olan solunum yolu rahatsızlıklarının çoğunun hava kirliliği sonucu meydana geldiğini kaydeden Temel, “ Sanayi atıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdir.” dedi.

    Çevre kirlenmesinin insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlanabileceğini anlatan Temel, doğanın korunması ve tahribatın önlenmesinin zorunluluk olduğunu kaydetti. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerektiğini dile getiren Temel, çevreye atılan bir plastik ürünün 400 yıl kadar çürümeden kalmasının tehlikenin boyutu için önemli olduğunu vurguladı.

    Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Denetim ve Çevre Yönetim Şubeleri olarak çevreyi; havası, suyu ve toprağıyla bir bütün olarak ele aldıklarını dile getiren Temel şunları söyledi: “ Amacımız daha yeşil daha temiz ve daha güzel bir Diyarbakır hedefini gerçekleştirmektir. Çevre denetimleri, Suriçi kentsel dönüşüm, Dicle vadisi gibi projelerle şehrimizin daha güzel bir çevreye kavuşmasını sağlayacağız.”

    Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Yeşiltaş ise en kolay temizliğin kirletmemek olduğunu belirterek, “Çevrenin korunmasında birlik olursak gelecek nesillere bırakılacak sağlam bir mirasımız olacaktır.” dedi. Konuşmaların ardından çevreye duyarlı olan bazı kişi ve kurumlara plaket verildi. Programa katılan öğrenciler, birlikte halay çekti. Programa Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş, Bağlar Şube Müdürü Ramazan Çolak da katıldı. Programın sonunda ise çocuklara yemek ikram edildi. CİHAN

Temel: Hedefimiz Diyarbakır'ı daha güzel bir çevreye kavuşturmak

Temel: Hedefimiz Diyarbakır'ı daha güzel bir çevreye kavuşturmak

Temel: Hedefimiz Diyarbakır'ı daha güzel bir çevreye kavuşturmak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.