1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tenesse’den Eyüp’e Kültür Ziyareti
Tenesse’den Eyüp’e Kültür Ziyareti

Tenesse’den Eyüp’e Kültür Ziyareti

TACC Türk Amerikan Ticaret Odası Derneği’nin katkıları ile ABD’nin Tennessee eyaletinden Türkiye’ye gelen bir heyet Eyüp’ü ziyaret etti.

A+A-

TACC Türk Amerikan Ticaret Odası Derneği’nin katkıları ile ABD’nin Tennessee eyaletinden Türkiye’ye gelen bir heyet Eyüp’ü ziyaret etti.

Aralarında Tenesse Savunma Bakanı Bill Gibbans, Savunma Bakan Yardımcısı David Purkey ile milletvekillerinin de bulunduğu heyeti Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ağırladı.


Eyüp Sultan’da yapılan buluşmaya Türk Amerikan Türk İş Adamları Derneği Alp Ufuk Levent ve Koordinatör Asena Levent ile Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin İşeri de katıldı.


Başkan Kavuncu, konuklarına ilk olarak belediyenin projelerini anlattı; ardından Eyüp Sultan’ın tarihi ve kültürü hakkında açıklamalarda bulundu. Son olarak Tenesseli idarecilere Eyüp Sultan resmini içeren birer çini tabak hediye etti.

Türk Amerikan Türk İş Adamları Derneği Alp Ufuk Levent de derneklerinin ABD ve diğer Atlantik ülkeleri ile Türkiye arasında kültürel ortaklık ve diyalog faaliyetlerini artırma gayretleri bulunduğuna işaret etti. Dini ve milli kültürü daha iyi tanıtma, hoşgörüyü artırma adına Eyüp’ü ziyaret etme kararı aldıklarını vurguladı.

Levent, ticaret konusunda Türkiye’den ve Amerika’dan girişimciler için yeni fırsatlar sunmak, ülkeler arası sosyal ve ekonomik bağları artırmak için pek çok alanda faaliyet yürüttüklerine işaret etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.