1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tenis, Kayseri’nin Yeni Tutkusu Olacak
Tenis, Kayseri’nin Yeni Tutkusu Olacak

Tenis, Kayseri’nin Yeni Tutkusu Olacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Anadolu Harikalar Diyarı'nda çok sayıda spor tesisi de yer alacak.

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Anadolu Harikalar Diyarı'nda çok sayıda spor tesisi de yer alacak. Yapımı devam eden tesisler, Kayseri'deki spor alışkanlığını değiştirmeye aday. Spor tesisleri arasında 9 tenis kortu bulunuyor ve bu kortlar Haziran ve Temmuz aylarında dört ayrı şampiyonaya ev sahipliği yapacak.

Anadolu Harikalar Diyarı'nda eğlence parkı, hayvanat bahçesi, bilim merkezi gibi birimlerin yanı sıra spor tesisleri de yer alıyor. 37 bin metrekare alanda 9 tenis kortu, üç mini futbol sahası, üç basketbol sahası ve üç voleybol sahası yer alıyor. Bu sahalarda isteyen herkes spor yapabilecek. Çok yakında hizmete sunulacak spor tesislerinde okullararası ve üniversitelerarası turnuvalar planlanıyor.

Anadolu Harikalar Diyarı içindeki 9 tenis kortu, turnuvalara ev sahipliği yapmaya hemen başlayacak. Haziran ve temmuz aylarında kortlarda dört ayrı şampiyona planlandı. Tenis Federasyonu ve bölge kulüp yöneticileri ile yapılan temaslar neticesinde 2013 yılı takvimine dahil edilen ulusal düzeydeki bazı şampiyonalar Kayseri'ye alındı. Üstelik bir de uluslararası turnuva tertiplendi.

Bu kapsamda; 17 Haziran'da 16 yaş Ulusal Türkiye Kupası Bay ve Bayan Tenis Turnuvası'nın birinci ayağı, 1 Temmuz'da 10 bin dolar ödüllü Uluslararası Erciyes Kupası Erkekler Tenis Turnuvası, 15 Temmuz'da 16 yaş Ulusal Türkiye Kupası Bay Bayan Tenis Turnuvası'nın üçüncü ayağı ve 29 Temmuz'da 8-9-10 yaş grupları Ulusal Türkiye Tenis Kupası Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki tenis kortlarında yapılacak.
CİHAN

Tenis, Kayseri’nin yeni tutkusu olacak

Tenis, Kayseri’nin yeni tutkusu olacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.