1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. TERMOSLAR ÇAY OLDU!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

TERMOSLAR ÇAY OLDU!!

A+A-

TERMOSLAR ÇAY OLDU!!

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Şubeleri, ülke genelinde başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyorlar.

Bugünkü kaçakçılık öykümüz ise, 11 konteynırlık ÇAY Kaçakçılığı!.

Olayın geçtiği yer, İzmir Limanı..

İzmir Gümrük Muhafaza Ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucunda, Birleşik Arap Emirliklerinden konteynırlar içerisinde çelik termos eşyası yerine çay getirileceği bilgisine ulaşmaları üzerine İzmir Limanı’nda operasyon başlatırlar.

Gümrüğe, ithalatçı firma tarafından termos beyan edilen 11 konteynır tek tek açılarak içindeki eşyaların tespitine geçilir. 10 konteynır içerisinde, termos yerine kaçak çay tespit edilir. Kalan diğer bir konteynırsa ise, termos olduğu görülür.

Kaçak çayın miktarı, toplam 185 tondur. Piyasa değeri ise, 5 Milyon TL’nin üzerindedir!!

Bu çay kaçakçılığıyla ilgili olarak göz altına alınan ithalatçı firma yetkilileri ve gümrük müşaviri verdikleri ifadede, kaçak çayı kilosu 1 dolardan aldıklarını ve 10 konteynıra yüklediklerini belirtmişlerdir.

Değerli Okurlar; bilindiği üzere çayda uygulanan % 145 vergiden kaçmak için kaçakçılar akla hayale gelmedik yollar izleyerek bu kaçakçılığı yapmaktadırlar. Ancak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Şubeleri, aldıkları bilgileri ve istihbaratları yerinde ve zamanında uygulayarak bu tip kaçakçılıklara da aman vermemektedir!..

Son zamanlarda ise, Gümrük Muhafazada yapılan bu gibi başarılı operasyonlarda başta Bakan Hayati Yazıcı’nın ve gümrük üst düzey çalışanlarının verdiği desteğin de payı sonsuz!! Birde yine gümrük muhafazada kaliteli ve genç insanların teşkilata katılmasının da etkisi tabii ki göz ardı edilemez!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.