1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Terör mağdurlarının buruk bayramı
Terör mağdurlarının buruk bayramı

Terör mağdurlarının buruk bayramı

Şırnak'ta terör örgütü PKK yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar, Kurban Bayramı'nı buruk karşıladı.

A+A-

Şırnak'ta 14 Mart'ta PKK'lılar tarafından kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla başlayan operasyonlar 4 Haziran'da sona ermesine rağmen kent merkezindeki sokağa çıkma yasağı halen devam ediyor.

ÇADIRLARA YERLEŞTİLER

PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların büyük bölümü çevre ilçe ve köylerdeki akrabalarının yanına yerleşirken, yaklaşık 2 bin kişi ise Şırnak yakınlarındaki Toptepe, İkizce ve Konutlar bölgesinde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Bulundukları tepenin tam karşısında yer alan Şırnak'ı uzaktan gözleyen ve terk ettikleri evlerinin durumunu bilmedikleri için üzülen Şırnaklılar, yetkililerin sorunlarını çözmesini istiyor.

TERÖR BAŞLADI, OKULLAR KAPANDI!

Mağdur olduklarını söyleyenlerden ismini vermek istemeyen bir kişi, "7 aydır buradayız.  Elektrik sıkıntısı çekiyoruz. O da sadece gece 3 saat veriliyor. Perişan durumdayız. Çocuklarımız doğru dürüst okula gidemeden bu çatışmalar başladı ve okullar kapandı. Eylül ayı sonunda okullar açılacak ancak çocuklarımız yine okula gidemeyecek. Bayram geldi ancak bize hiç de hoş gelmedi." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.