1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Terör Şehitlerini Kurdukları Bu Sitede Yaşatıyorlar
Terör Şehitlerini Kurdukları Bu Sitede Yaşatıyorlar

Terör Şehitlerini Kurdukları Bu Sitede Yaşatıyorlar

Sakaryalı bir grup genç, hazırladıkları 'www.terorsehitleri.com' adlı sitede terörle mücadelede yaşamını yitiren 3 bin 610 şehit ile 74 terör gazisinin biyografisini yayınlıyor.

A+A-

Sakaryalı bir grup genç, hazırladıkları 'www.terorsehitleri.com' adlı sitede terörle mücadelede yaşamını yitiren 3 bin 610 şehit ile 74 terör gazisinin biyografisini yayınlıyor. 2007 yılında kurulan site şimdiye kadar 446 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

        2007 yılının Eylül ayında yayına başlayan internet sitesinde bilgilerine ulaşılan asker, polis, korucu, öğretmen ve sivillerden oluşan 3 bin 610 terör şehidi ve 74 terör gazisinin bilgi ve resimleri bulunuyor. Şehitlerin adını yaşatmayı amaçlayan site, şehit yakınları ile gazileri de buluşturuyor. Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) memur olan internet sitesinin sorumlusu Erdoğan Erdoğan, şehitlerle ilgili bilgi paylaşımının yanında şehit yakınları ve gazilere yönelik çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Erdoğan, "Facebook'ta oluşturduğumuz Türk bayrağı hayran sayfası aracılığıyla faaliyetler yürüttük. Tosya'da yaşayan ve 2009 yılında Şırnak'ta çatışma sonucunda gazi olan Uzman Çavuş Fırat Zorba'nın ev sorununu çözmek için 'bir tuğla da sen koy' kampanyası başlattık. Gerekli para topladık ve ev gaziye teslim edildi. Türkiye genelinde yaklaşık 140 şehit ailesini ve yaklaşık 40 terör gazisini evlerinde ziyaret ettik. Yine 15 şehit ve gazi derneğimizi ziyaret ettik." diye konuştu.

        TEK İSTEKLERİ UNUTULMAMAK

        Türkiye'de şehitlerle ilgili kapsayıcı bir internet sitesinin bulunmadığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Ticari amaç taşımıyoruz, tamamen gönüllüyüz. Sitede teröristler tarafından şehit edilen görevlilere ilişkin bilgiler veriyoruz. Amacımız şehitler ve gazilerle ilgili toplumda bir duyarlılık oluşturmak. Şehitlerimizin ismini her alanda yaşatmak. Şehit ailelerinin isteği unutulmamak. Ailelerimiz kimseden para ya da başka şey istemiyor, tek istekleri evlatlarının unutulmaması."

        Kendilerine ulaştırılan şehit ve gazilerin bilgilerini sitelerine eklediklerini dile getiren Erdoğan, bin üyesi bulunan sitenin 446 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Terör şehitlerini kurdukları bu sitede yaşatıyorlar

Terör şehitlerini kurdukları bu sitede yaşatıyorlar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.