1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Teröristlerin Saldırısından Kutulan Gazi, 'Su' Kavgasında Öldürüldü
Teröristlerin Saldırısından Kutulan Gazi, Su Kavgasında Öldürüldü

Teröristlerin Saldırısından Kutulan Gazi, 'Su' Kavgasında Öldürüldü

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde içme suyu sebebiyle çıktığı öne sürülen kavgada hayatını kaybedenlerden 24 yaşındaki Muhammet Tavut'un askerlik yaptığı dönemde, Bingöl'deki bir karakola elinde bomba ile girmek isteyen teröristin üzerine atlayıp onlarca ark.

A+A-

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde içme suyu sebebiyle çıktığı öne sürülen kavgada hayatını kaybedenlerden 24 yaşındaki Muhammet Tavut'un askerlik yaptığı dönemde, Bingöl'deki bir karakola elinde bomba ile girmek isteyen teröristin üzerine atlayıp onlarca arkadaşını kurtardığı kendisinin de yaralandığı ortaya çıktı. Halasının oğlunca öldürülen Muhammet Tavut ile kardeşi Mehmet (29) ve babası Hamdi Tavut'un (50) cenazesi yakınlarınca Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından teslim alındı.

Çatak köyü Çamkoruşu Mahallesi’nde köy korucusu olan Hamdi Tavut ile akrabaları Sümbül ailesi arasında 2 yıl önce kız kaçırma sebebiyle gerginlik yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Sümbül ailesinin oğulları Beşir, Hamdi Tavut’un kızı Sultan'ı kaçırdı. Gerginlik, aile büyüklerinin araya girmesi üzerine yatıştı. İddialara göre, köyün içme suyunun geçtiği hatta arıza yaşandı. Sümbül ailesi arızayı gidermek için suyu kesti. Suyun kesilmesi ve uzun süre arızanın giderilmeyişi üzerine Tavut ailesi, Sümbül ailesinin suyu kasıtlı kestiğini ileri sürdü. Köy korucusu Hamdi Tavut, yeğeni 26 yaşındaki Ahmet Sümbül’e, "Hadi suyu kestiniz, arıza bu kadar sürer mi içecek suyumuz kalmadı." deyip bağırdı. Tartışmanın ardından yaşanan kavgada Tavut ailesi kaleşnikof, Sümbül alesi de pompalı tüfeklerle birbirine saldırdı. Silahlı çatışmada, köy korucu Hamdi Tavut ile oğulları Düziçi Devlet Hastanesi’nde çalışan 28 yaşındaki Mehmet ve Güneydoğu gazisi Muhammet, Sümbül ailesinden ise 45 yaşındaki Ümmühan Sümbül ile kayınbiraderinin oğlu Ahmet hayatını kaybetti, Fatma ve Sultan Sümbül ise yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken ölenlerin cenazeleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na getirildi.

Olaydan sonra jandarma köye giriş çıkışları yasaklanırken 1 kaleşnikof, 5 av tüfeği ile büyük bir bıçak ele geçirildi. 50'nin üzerinde de boş silah kovanı bulundu. Olayla ilgili 64 yaşındaki Musa Sümbül, 20 yaşındaki Reşit Sümbül ve 30 yaşındaki Musa Sümbül gözaltına alındı.

Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından 5 ceset, her iki ailenin akrabası 42 yaşındaki Bekir Tavut’a teslim edildi. Bekir Tavut, ölen 5 kişinin birbirlerine akraba olduğunu belirterek, “Köydeki içme suyunda arıza olmuş. Sümbüller yaptırırken, tartışma çıkmış. Sonra silahları çekmişler." dedi. Bekir Tavut, silahlı çatışmada hayatını kaybeden Muhammed Tavut’un görev yaptığı Bingöl'deki bir karakola elinde bomba ile girmek isteyen bir teröristin üzerine atlayıp gazi olduğunu anlattı. Bekir Tavut, "Çok üzücü, keşke yaşanmasaydı." diye konuştu. Bu arada, Hamdi Tavut ile 2 oğlunun cenazeleri Düziçi Belediyesi'ne ait cenaze aracı, Ümmühan Sümbül ile kayınbiraderinin oğlu Ahmet’in cenazeleri ise başka bir araçla toprağa verilmek üzere Düziçi ilçesi Çatak köyüne götürüldü.
CİHAN

Teröristlerin saldırısından kutulan gazi, 'su' kavgasında öldürüldü

Teröristlerin saldırısından kutulan gazi, 'su' kavgasında öldürüldü

Teröristlerin saldırısından kutulan gazi, 'su' kavgasında öldürüldü

Teröristlerin saldırısından kutulan gazi, 'su' kavgasında öldürüldü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.