1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tff, Antalya'daki Liselerde Fıfa U20 Dünya Kupası Tanıtımı Yaptı
Tff, Antalyadaki Liselerde Fıfa U20 Dünya Kupası Tanıtımı Yaptı

Tff, Antalya'daki Liselerde Fıfa U20 Dünya Kupası Tanıtımı Yaptı

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın tanıtım etkinlikleri çerçevesinde A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Okan Buruk ile Türkiye Futbol Federasyonu İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımc.

A+A-

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın tanıtım etkinlikleri çerçevesinde A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Okan Buruk ile Türkiye Futbol Federasyonu İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Ertanhan Antalya'da lise öğrencileriyle buluştu.

Tanıtım etkinlikleri kapsamında Muratpaşa Lisesi, 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi ve Çağlayan Lisesi'ni gezen Buruk ile Ertanhan, yaklaşık 6 bin lise öğrencisine FIFA U20 Dünya Kupası'nın ne kadar büyük ve ülkemiz için ne denli önemli bir organizasyon olduğunu anlattı. Diğer yandan FIFA U20 Dünya Kupası maskotu "Kanki", öğrencilere, FIFA U20 Dünya Kupası'nın tanıtıldığı broşürler de dağıttı.

Şampiyona hakkında konuşan A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Okan Buruk, FIFA'nın Dünya Kupası'ndan sonra en büyük etkinliğinin FIFA U20 Dünya Kupası olduğunu belirterek, bu etkinliğin Türkiye'de yapılacak olmasının önemine değindi ve tüm şehirlerde statların dolmasını istediklerini ifade etti.

Bu şampiyona sayesinde dünyanın en önemli genç oyuncularının Türkiye'ye geleceğine işaret eden Buruk, "Bu oyuncuları izleme şansını kaçırmamak lazım. Bizim de çok iyi oyuncularımız var. TFF'nin ve A Milli Takımların şampiyonaya çok önemli bir desteği var. Biz de il il dolaşıp bu şampiyonanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.'' dedi.

U20 Milli Takım oyuncuları için şampiyonanın Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılmasının bir şans olduğuna da değinen Buruk, "2002 yılında Dünya Kupası'nı görmüş biri olarak, bu şampiyonanın oyuncularımız için önemli olduğunu düşünüyorum.'' diye konuştu.

"İYİ BİR JENERASYONUMUZ, İYİ BİR EKİBİMİZ VAR"

Okan Burak ayrıca, U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ve ekibinin çok iyi çalışmalar yaptığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Avrupa Şampiyonası eleme grubu elit turunda 3 maçını kazanan takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda da finale yükseldi. Dünya Şampiyonası'ndan sonra U19 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğiz. İyi bir jenerasyonumuz, iyi bir ekibimiz var. Bu takımın başarılı olacağını, iyi bir yol kat edeceğini düşünüyorum. U20 Dünya Kupası'nda favorilerden biriyiz ancak Meksika, Kolombiya ve İspanya çok önemli takımlar. Bu favori. İnşallah kupayı final oynamayı başarırız.''
CİHAN

TFF, Antalya'daki liselerde FIFA U20 Dünya Kupası tanıtımı yaptı

TFF, Antalya'daki liselerde FIFA U20 Dünya Kupası tanıtımı yaptı

TFF, Antalya'daki liselerde FIFA U20 Dünya Kupası tanıtımı yaptı

TFF, Antalya'daki liselerde FIFA U20 Dünya Kupası tanıtımı yaptı

TFF, Antalya'daki liselerde FIFA U20 Dünya Kupası tanıtımı yaptı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.