1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TFF Süper Kupa sahibini buluyor
TFF Süper Kupa sahibini buluyor

TFF Süper Kupa sahibini buluyor

TFF Süper Kupa, Manisa'da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle sahibini bulacak!..

A+A-

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe ile geçen sezonun Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray, TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok yapacak. Ali Palabıyık'ın dördüncü hakem olarak görev yapacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Tolga Özkalfa ve Çağatay Şahan olacak. 

Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak. 


Gelirler Soma'ya 
TFF Süper Kupa maçının tüm gelirleri Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine aktarılacak. 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda kale arkaları 75, maraton ve kapalı tribün biletleri ise 150'şer liradan satıldı. Final maçında TFF tarihinde ilk defa protokol tribünü koltukları konuklara satılacak. TFF Süper Kupa maçını izleyecek tüm protokol tribünü konukları bilet başına 250 lira ödeyecek. 

Bu arada maçı takip eden gazeteciler de ücret ödeyerek stada girecek. 

Manisa'ya gidiyorlar 
Fenerbahçe ve Galatasaray takımları İstanbul'da son çalışmalarını yaptıktan sonra öğleden sonra Manisa'ya gidecek. 

Galatasaray, Atatürk Havalimanı'ndan, Fenerbahçe ise Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan önce İzmir'e, oradan da Manisa'ya geçecek. 

İki takımın teknik adamları ve kaptanları bu akşam, maçın oynanacağı Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

Tribünler 
TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe taraftarları Tarzan ve Gediz tribünlerinde, Galatasaray taraftarları ise Kapalı Tribün ve Spil Tribünü'nde oturacak. 

İl Spor Güvenlik Kurulu kararı çerçevesinde, özel güvenlik görevlileri hariç, maçla ilgili bini İstanbul, Ankara ve çevre illerden olmak üzere 2 bin 500 polis görev alacak. 


FENERBAHÇE CEPHESİ

Diego Ribas kadroda yok! 

Süper Kupa Finalinde Galatasaray'la karşılaşacak olan Fenerabahçe'de 21 kişilik maç kadrosu açıklandı. 


Galatasaray ile 25 Ağustos 2014 Pazartesi günü saat 20.30'da Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Süper Kupa Finalinde karşılaşacak olan Fenerbahçe'de 21 kişilik maç kadrosu açıklandı. 

İşte kadroda yer alan isimler;
Volkan Demirel, Mert Günok, Ertuğrul Taşkıran, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Serdar Kesimal, Bekir İrtegün, Bruno Alves, Selçuk Şahin, Raul Meireles, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Mehmet Topuz, Moussa Sow, Dirk Kuyt, Pierre Webo, Emmanuel Emenike ve Muhammed Akarslan. 

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas'ın yabancı kontenjanındaki sorun ve henüz hazır olmaması sebebiyle kadroya alınmadığı aktarıldı. 

Süper Kupa maçının hazırlıklarını tamamlayan Fenerbahçe, saat 15.00'te Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak özel uçakla İzmir'e, ardından karayoluyla Manisa'ya hareket edecek.

- Kartal yönetimindeki ilk resmi maç

Fenerbahçe, kupa derbisinde, teknik direktörü İsmail Kartal yönetimindeki ilk resmi maçına çıkacak.

Ersun Yanal'ın istifasının ardından takımın başına geçen Kartal yönetiminde çıktığı iki hazırlık maçında, Kadıköy'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 2-1 yenen, İtalyan ekip Roma ile deplasmanda 3-3 berabere kalan sarı-lacivertli takım, ilk resmi maçında teknik direktör Kartal'la galibiyete ulaşmaya çalışacak.

MUHTEMEL 11

Teknik direktör İsmail Kartal'ın yarınki kupa derbisinde, Roma ile deplasmanda yapılan hazırlık maçının 11'inden tek değişiklikle takımını sahaya sürmesi bekleniyor.

Sarı-lacivertlilerin Galatasaray karşısına çıkması beklenen olası 11 şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Bekir İrtegün, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow, Emenike.

GALATASARAY CEPHESİ

Prandelli ilk resmi maçına çıkacak


Galatasaray, geride kalan sezonun sonunda vatandaşı Roberto Mancini'nin yerine göreve getirilen İtalyan teknik adam Cesare Prandelli yönetiminde ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıkacak.

Geçen sezon ligi 2. sırada bitiren sarı-kırmızılı takım, Mancini ile karşılıklı anlaşma sonucunda yollarını ayırdı. Mancini'nin ardından, İtalya Milli Takımı ile 2014 FIFA Dünya Kupası'nı istediği gibi geçiremeyen vatandaşı Prandelli göreve getirildi. Deneyimli teknik direktör, Galatasaray'ın başında 5 hazırlık maçına çıkarken, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Prandelli, yarın yapılacak TFF Süper Kupa maçıyla sarı-kırmızılı takımın başındaki ilk resmi maçına çıkmış olacak.

- Finallerin golcüsü Sneijder

Yarınki karşılaşmada Galatasaray'ın gol yollarında en önemli kozu Hollandalı yıldız Wesley Sneijder olacak.

Hollanda Milli Takımı ile Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele eden ve turnuvada üçüncülük yaşayan Sneijder, takıma 10 gün önce katıldı. Yaklaşık bir ay tatil yapan Holladalı futbolcu, takımı izinli olmasına rağmen yaptığı antrenmanlarla TFF Süper Kupa maçına hazır olmaya çalıştı.

Sarı-kırmızılı forma altında çıktığı kritik maçlarda attığı gollerle dikkati çeken Wesley Sneijder, yarınki maçta da takımının en önemli gol ayaklarından birisi olacak.

Yenilerin ilk heyecanı

Galatasaray'ın yeni transferleri, Fenerbahçe maçıyla ilk kez resmi bir müsabakada sarı-kırmızılı formayı giyme şansı bulacak.

Sarı-kırmızılı kulüp, Trabzonspor'dan Olcan Adın, Kayseri Erciyesspor'dan Yasin Öztekin, Porto'dan kaleci Sinan Bolat ile genç oyuncular Sinan Gümüş ve Kaan Baysal' kadrosuna kattı.

Bu futbolculardan Olcan ile Yasin'in derbide ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor.

- MUHTEMEL 11

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

Muslera, Veysel Sarı, Semih Kaya, Chedjou, Telles, Melo, Selçuk İnan, Olcan Adın, Sneijder, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.