1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TFF'den fikstür açıklaması
TFFden fikstür açıklaması

TFF'den fikstür açıklaması

TFF, Süper Lig'de daha önce açıklanan ilk yarı maç programına uyulması konusunda kararlı olduklarını duyurdu.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), zorunlu bir durum olmadığı sürece Spor Toto Süper Lig'de daha önce açıklanan ilk yarı maç programına uyulması konusunda kararlı olduklarını duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada, 1 Eylül'de Süper Lig'de ilk devrenin tüm müsabaka programının kamuoyuyla paylaşıldığı hatırlatılarak, "Kamuoyunda özellikle Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerimizin bazı müsabaka tarihleriyle ilgili değişiklik beklentileri oluştuğunu görmekteyiz" denildi.

TFF'nin tüm kulüplere aynı mesafede olduğu vurgulanan açıklamada, Avrupa kupalarında mücadele eden Beşiktaş ve Galatasaray'ın 76, Trabzonspor'un ise 78 dinlenme gününe sahip olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"TFF olarak mücbir bir sebep olmadıkça açıklanan maç programına uyulması konusunda kararlı duruşumuzu devam ettireceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Federasyonumuz tüm kulüplerimize eşit yakınlıkta olup planlama sürecinde her kulübümüze eşit oranda dinlenme günü ayarlamaya özen göstermiştir. Program detaylı bir şekilde incelendiğinde, Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerimizin birbirlerine yakın sayılarda dinlenme gününe sahip olduğu görülebilir."

Kulüplerin Avrupa'da oynadıkları müsabakalarda aldığı puanın ülke puanına olan katkısının bilincinde olunduğuna işaret edilen açıklamada, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a Avrupa kupalarında oynayacakları grup müsabakalarında başarı dilendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.