1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. THY, Tayland’a haftada 7 sefer uçacak
THY, Tayland’a haftada 7 sefer uçacak

THY, Tayland’a haftada 7 sefer uçacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin yakın bir zamanda artık haftada 7 sefer Tayland’a uçacağını söyledi.

A+A-

Topçu, Ilgaz Dağında Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın düzenlediği ‘Ortak Akıl Toplantısı’na katıldı. Burada davetlilere Türk Hava Yolları hakkında sunum yapan THY Başkanı Hamdi Topçu, 2023 yılına kadar alınması planlanan tüm uçak siparişlerinin yüzde 70’inin siparişini verdiklerini belirtti.

Dünyada şu anda 25 bin uçağın havada dolaştığını söyleyen Hamdi Topçu, “Bu uçakların havada dolaşmasından doğan ekonomik yaklaşık 660 milyar doları buluyor. Böyle büyük bir pastayı da bin 72 havayolu şirketi paylaşıyor. Okyanus üzerinden Ortadoğu’ya doğru gittiğimizde 2011 yılında Avrupa’nın hemen hemen merkezinde oluşuyordu. 2025 yılında bu, Türkiye’nin tam ortasında muhtemelen Konya’da yani Nasreddin Hoca’yı haklı çıkartacak bir şekilde ‘dünyanın merkezi neresi dedikleri’ zaman gerçekten Konya’ya isabet etme ihtimali de var” dedi.

Büyük havayolu şirketlerinin kurularak, Körfez ülkelerinde yükselmeye devam ettiğine dikkat çeken Hamdi Topçu, “Yani Körfez ülkelerindeki havayolları, Ortadoğu’da giderek güçleniyor. Ortadoğu’ya doğru kaymasının nedeni ise Uzakdoğu da ciddi manada şirketler kurulmaya başlandı. Amerika’da ve Avrupa’da yeni yolcu sınıfına dahil olmuyor. Çünkü herkes artık uçuyor. Amerika’da ve Avrupa’da uçmak bir ayrıcalık değil. Bir ulaşım aracı olarak kullanılıyor.

Son yıllarda da artık Türkiye’de bu, bir statü aracı değil, bir ulaşım aracı haline geldi. Dünyada sivil havacılık pastasında bölüşme adına Amerika ile Avrupa arasında bir mutabakat var. Bu mutabakatı bizler görüyoruz. Bu mutabakat, dünyadaki sivil havacılık pastasını pay etmek adına kurulmuş şirketlerin oluşmasıdır. Amerika ve Avrupa’daki şirketler, Körfez ülkelerindeki şirketlerin her geçen yükselmesinden büyük rahatsızlık duydular. Bu rahatsızlıkları da hükümet nezdinde seslendirilmeye başlandı. Körfez ülkelerini durdurma noktasında planlı adımlar atıyorlar. Ama Körfez ülkeleri de, ‘bizlerde uçak siparişleri vermeyiz’ şeklinde tehdit ediyorlar. Bu savaş devam ediyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.