1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Thy’nin Aşçıları Pişirdi, Ruslar Doyamadı
Thy’nin Aşçıları Pişirdi, Ruslar Doyamadı

Thy’nin Aşçıları Pişirdi, Ruslar Doyamadı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Rusya’nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirdiği Türk Mutfağı festivali büyük ilgi görüyor. Ünlü restoran zinciri “Ginza...

A+A-

Türk Hava Yolları’nın (THY) Rusya’nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirdiği Türk Mutfağı festivali büyük ilgi görüyor. Ünlü restoran zinciri “Ginza Project” restoranlarında düzenlenen festivalde, Rusya vatandaşları bir hafta boyunca THY’nin özel aşçılarının hazırladığı yemekleri tadacak.

Festivalin ilk gününde St. Petersburg Yasama Meclisi Başkanı Vyaçeslav Makarov, Nevskaya Vremya Gazeteci Genel Yayın Yönetmeni Mihail İvanov, İzvestiya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Boris Klementov’un da aralarında bulunduğu 30’a yakın gazeteci katıldı.

THY’nin özel olarak Türkiye’den getirdiği Turkish Do&Co aşçıları, misafirlere festivalde birbirinden lezzetli yemekler sundu. Aşçıların hazırladığı ilk günün menüsünde ezogelin çorbası, imambayıldı ve şiş kebap vardı.

Festivalle ilgili açıklama yapan THY St. Petersburg Temsilcisi Ahmet Çetin, ilerleyen zamanlarda daha geniş kitlelere hitap edecek programlar hazırlamayı planladıklarını söyledi. Yapılan araştırmalara göre THY ile uçan yolcuların yüzde 98’inin verilen hizmetten memnun olduğunu belirten Çetin, “Şimdiki hedefimiz geri kalan yüzde 2’yi de memnun edebilme olacak” dedi.

Nevskaya Pravda Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mihail İvanov da, Türk yemeklerini ilk kez THY’de tattığını söyledi. Önce İstanbul’a uçarken ardından da Los Angeles’e uçarken tattığı yemeklerin oldukça üst kalitede olduğunu belirten İvanov, “Bu günde Türk yemeklerini deneme fırsatı buldum ve beni kesinlikle hayal kırıklığına uğratmadı. Yemeklerin kalitesi gerçekten yüksekti. Türk aşçılarına ve THY’ye bu güzel organizasyon için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ermeni Yazar ve Ressam Oleg Davityan ise daha önce Türk restoranlarında yemek yediğini ifade etti. Davityan, “Ancak her gittiğim yerden ayrı bir lezzet tattım ve hepsinde birbirinden lezzetliydi. THY gibi büyük bir şirketin böyle bir program düzenlemesi gerçekten çok güzel. Bu festival ayrıca THY’nin hizmet kalitesinin ne kadar yüksek olduğunun da göstergesidir. Zaten THY de benim sürekli tercih ettiğim bir havayolu şirketi” dedi.

Programda ayrıca Türk sanat müziğinden çeşitli eserler canlı olarak seslendirilirken, misafirler de şarkılara eşlik etti. Programın sonunda gerçekleştirilen çekilişte bir kişi THY’den Business class uçak bileti kazanırken, Barcelona formaları da sahiplerini buldu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.