1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ticaret Köprüsü İnşaat İçin Kuruldu, Milyon Dolarlık İş Bağlantıları Yapıldı
Ticaret Köprüsü İnşaat İçin Kuruldu, Milyon Dolarlık İş Bağlantıları Yapıldı

Ticaret Köprüsü İnşaat İçin Kuruldu, Milyon Dolarlık İş Bağlantıları Yapıldı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), bu yıl 18.sini düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü ile 7 kıtadan yaklaşık bin 500'ü yabancı toplam 3 binin üzerinde iş insanını buluşturdu.

A+A-

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), bu yıl 18.sini düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü ile 7 kıtadan yaklaşık bin 500'ü yabancı toplam 3 binin üzerinde iş insanını buluşturdu. Ana temasını; inşaat, inşaat malzemeleri ve mobilyanın oluşturduğu organizasyonun ilk gününde milyonlarca dolarlık anlaşmalar imzalandı. Otel yatırımlarından, iş makinelerine, dekorasyon malzemelerinden inşaat malzemelerine ve okul araç gereçlerine kadar pek çok alanda satın alma ve işbirlikleri gerçekleştirildi. Köprü sayesinde buluşan iş insanlarının gündeminde yer alan bazı projeler şöyle:

4 MİLYON DOLARLIK OTEL YATIRIMI İÇİN TÜRK ORTAK ARIYOR

Ticaret Köprüsü'ne Mozambik’ten katılan 40 yıllık inşaat firması Dos Santos, 4 milyon dolarlık otel yatırımı için Türk ortak arıyor. Dos Santos Yönetim Kurulu Başkanı Yussuf Vali, TUSKON etkinliğine ilk defa katıldığını, ülkesinde Türk işadamları ile tanıştıktan sonra yatırım arayışına başladığını söyledi. Vali, “Başkent Maputo’da yapacağım 120 odalı 4 milyon dolarlık otel yatırımı için Türk ortak arıyorum. Çünkü Türkiye’nin hem otel işletmeciliği hem de otel inşası konusunda önemli bilgi birikimi var.” dedi. Mozambik’te yüzde 100 dolulukla çalışan otellerin gecelik fiyatlarının 300-400 dolar olduğunu söyleyen Vali, yatırımların 2 yılda kendini amorti ettiğini söyledi. Türkiye’den alüminyum, dekorasyon malzemeleri ürünleri aldığını da belirten Vali, Türkiye’deki ürünlerin kaliteli ve uygun fiyatlı olduğunu kaydetti.

MİLYON DOLARLIK SİPARİŞİNİ TÜRKİYE’YE YÖNLENDİRDİ

Bostwana Cumhuriyeti’nden 33 yıllık inşaat firması Alberta da Dubai’den yapacağı 1 milyon dolarlık inşaat vinçleri siparişini iptal ederek, bu siparişi Türkiye’ye yönlendirdi. Şirket ayrıca yeni başlayacağı 25 milyon dolarlık ofis inşası projesi için de Türkiye’den inşaat malzemeleri alacak. Konut, ofis, özel okul inşa eden Alberta şirketinin sahibi Houshang Mazidi, “Çok iyi bir organizasyon. Hem katılımcılar hem ülkeniz için çok faydalı olacak.” dedi. Mazidi, “Daha önce Dubai’den 1 milyon dolarlık inşaat vinçleri siparişi vermiştim. Dün aradım ve iptal ettim. İnşaat makinelerini Türkiye’den alacağım. Dün ön görüşmeleri yaptım, bugün de anlaşmayı netleştireceğiz.” diye konuştu.

Mazidi, Türkiye’den ayrıca özel okullar için mobilya araç gereçleri almayı düşündüğünü, yeni başlayacakları 25 milyon dolarlık ofis projesiyle ilgili alımlar yapacaklarını, bir demir-çelik firmasıyla da alım yapmak için görüştüklerini kaydetti.

DÜŞÜK NAKLİYE MALİYETİ CEZBEDİCİ

Rusya’da dekorasyon ve iç mimarlık malzemeleri alım satımı yapan Zao KPK Stavropolstroyoptorg şirketinin Satın Alma Departmanı Başkanı Shevchishen Vadim , Türkiye’den satın aldıkları ürünlerin nakliye maliyetlerinin Çin’e göre daha uygun olduğunu, bu nedenle Türkiye’yi tercih ettiklerini söyledi. Vadim, Türkiye’den iç mimarlık, bahçe ürünleri, çatı uygulamaları ürünleri almak için görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

FİLİPİNLERE GÜNEŞ ENERJİSİ PANELİ

Filipinler’de faaliyet gösteren ve deri ve enerji sektöründe söz sahibi şirketlerden Marduke'nin Üst Yöneticisi Mark Irvin Corando Duque, TUSKON’un bu organizasyonuna ilk kez katıldığı söyledi. "İyiki gelmişim." diyen Duque, şöyle devam etti:

“TUSKON’un bu organizasyonu hem Türk iş dünyası için, hem de yabancı firmalar için bulunmaz bir fırsat. Burada güneş enerjisi paneli üreten bir Türk firması ile anlaşma imzaladık. Rakam konusunda şimdilik bir miktar veremiyorum ama milyon dolarlar seviyesinde olacağını şimdiden söyleyebilirim. Her iki taraf için de iyi bir anlaşma oldu. Türkiye’den mal alımı ile ilgili gelecek için de iyi niyetlerimiz var.” diye konuştu.

CEZAYİR'DE 2014’E KADAR 2 MİLYON KONUT PROJESİ

Cezayir’de devletin tüm inşaat projelerini üstlenen Batigec firmasının Genel Müdürü Kamel Touhami de TUSKON’un bu organizasyona katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Touhami, “Türkiye, özellikle inşaat ve müteahhitlik konusunda çok deneyimli ve bilgili bir ülke. Cezayir’de daha yapacak çok iş var. 2014’e kadar 2 milyon konut projemiz var. Yine Batigec’in şu anda 10 bin konutluk önemli bir projesi var. Cezayir’deki Türk işadamlarıyla zaten çalışıyoruz. Burada da işadamlarıyla iki gündür alım görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Şu anda bir alım anlaşması yaptığımızı söylemem doğru olmaz ancak müspet şekilde ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Ticaret Köprüsü inşaat için kuruldu, milyon dolarlık iş bağlantıları yapıldı

Ticaret Köprüsü inşaat için kuruldu, milyon dolarlık iş bağlantıları yapıldı

Ticaret Köprüsü inşaat için kuruldu, milyon dolarlık iş bağlantıları yapıldı

Ticaret Köprüsü inşaat için kuruldu, milyon dolarlık iş bağlantıları yapıldı

Ticaret Köprüsü inşaat için kuruldu, milyon dolarlık iş bağlantıları yapıldı

Ticaret Köprüsü inşaat için kuruldu, milyon dolarlık iş bağlantıları yapıldı

Ticaret Köprüsü inşaat için kuruldu, milyon dolarlık iş bağlantıları yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.