1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. TİK-TAK-BALABAN-TİK-TAK
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

TİK-TAK-BALABAN-TİK-TAK

A+A-

TİK-TAK-BALABAN-TİK-TAK 

BU YAZIM 'SELMAN'CIĞIMA GELSİN! 

BU SAATLERİN SESİ NEREDEN GELMİŞTİ? 

GÜMRÜKTE FİLM GİBİ OPERASYON

 

Gümrük çalışanı olduğnu düşündüğümüz arkadaşımız 'Selman Balaban' bir paylaşımda bulunmuş benimle… Konu Ambarlı Gümrüğü. Görüşlerine saygı duyuyor ve uzun yazının bir bölümünü paylaşmak istiyorum sizlerle. Bakın ne diyor Selman Balaban Bey;

İŞTE O SATIRLAR:

'Ambarlı'da son 1 yılda istatistiklere bakma ihtiyacı hissederseniz.  Özellikle sigara ve çay gibi ürünlerde yakalamaların rekor seviyede olduğunu göreceksiniz. Bu bizce idarenin ve tüm kadronun bu kaçakçılara gün yüzü göstermemek için canla başla gösterdiği çabanın kanıtıdır. Devam ediyor kod adı Selman Balaban olan arkadaşımız (Belli ki yaraya fena basmışım)...

(Kısa, Kısa)  'Ambarlıda  son 1 yılda 40'a yakın muayene memuru değişikliği yapıldı. Adınızı kullandırmayın, kullanmak isteyenlere onlara engel olmak yerine onlarla aynı tarafta durmayın. Bazı şahsi yazılarınız mesnetsiz, asılsız!... 

YAZILARIMI NERENLE OKUDUN BALABAN?

Şimdi Selman Balaban'ın mektubuna cevap verelim. Ancak önce şunu belirtelim. Balaban kardeşim ben Ambarlı Gümrüğü'nde sadece yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri değil, bu kapıda şerefi, namusu ve haysiyetiyle çalışıp, devletin malını parasını hortumlatmayı, aslanlar gibi operasyonlar yapanları da yazdım. Onların her şeye karşın dik duruşlarını defalarca kaleme aldım. Herhalde bu yazılarımı gözünüzle okumadınız ya da işinize gelmedi...

BAK SEVGİLİ SELMAN'CIĞIM

Bak sevgili Balaban hani diyorsun ya 'Ambarlı'da son 1 yıl içerisinde şu kadar çay-kahve yakaladık' diye… Bak güzel kardeşim...

Tarih 28 Aralık 2016...

Yer senin rekor seviyede çay, kahve yakaladığın Ambarlı Gümrüğü...

İşte o tarihte gümrüğe 'Bluetooh' ürünü adı altında bir ürün getirilir.

M.... Gümrük İç ve Dış Ticaret firmasının gümrük işlemlerini B..... gümrükleme şirketi yapmaktadır. Kırmızı Hattan işlemleri tamamlanan konteynır İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkatini çeker. İyi ki de çeker. Çünkü senin yazılarına göre güllük, gülistanlık olan Ambarlı Gümrüğü'nde skandal patlar. (Okuyorsun gözünle değil mi?)  Ekipler, konteynırı ikinci incelemeye alırlar. Pandoranın kutusu açılınca da gözler yuvalarından oynar.

İDARENİN AZMİ BU MU SELMAN'CIĞIM?

Bellek denilen ürünün içinden kelek çıkar. Hatırlayamazsın sen şimdi Selman Balaban bu olayı. Neyse ben anlatayım. Koca konteynırın içerisinden binlerce marka, kaliteli saat çıkar. Sayım sonucu 77 bin 500 adet saate el konulur. Bu saatlerin çoğunun markası ' VALHAL’dır.

Bak Selman'cığım, sevgili mübarek kardeşim mektubunda diyorsun ya 'Yazılarınızda sıkça bahsedilen Şirinevler, Bahçelievler vs. gibi eski dönemlerin namlı müşavir firmalarının bu dönemde Ambarlı'da tutunamamasının, kafalarına göre at koşturamamasının sebebi de bizce bu idarenin mücadele azmi ve kararlılığının kanıtıdır' diye. İyi de Selman'cığım bu bellekler nasıl saat oldu be kardeşim? İdarenin mücadele azmi ve kararlılığı ile olabilir mi acaba?

Ne dersin Selman'cığım... 

ELİNİ KOLUNU SALLAYAN KONTEYNIR OLUR MU SELMAN'CIĞIM?

Bak güzel kardeşim bu gümrük müşavirlik firması markalı iş yapıyor mu? Markalı bir işinden dolayı bir sıkıntı yaşadı mı? Ambarlıda bu soruların cevabı var mı? Bu kadar pahalı saatleri hiçbir kaçakçı risk etmez. Şunu herkes bilir ki, idareden okey almadan elini, kolunu sallayarak konteynır gelmez. Ya sevgili Selman'cığım gördünüz mü maalesef ve acıdır ki, böylesi işlerde oluyor çay, kahve yakaladığınız o gümrükte. Dilerim ki, bu rezalet Ankara tarafından üzerine gidilerek çok iyi soruşturulur ve hak eden hak ettiği cezayı alır..Görüşürüz Selman'cığım.. Yazılarını beklediğimi belirtirken yazılarımı gözünle okumanı dilerim. Baki selamlar... 

- HAVADA KARADA OPERASYON -

İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, geçen hafta değme polisiye filmlere taş çıkartan bir operasyona imza attılar. Kapıkule Gümrüğü'nden işlemleri tamamlanan ve gümrük beyanında içerisinde 'kimyevi madde' olduğu belirtilen 07.LSC.41 - 07.LSC.44 plakalı tır, saat saat 12.00’de çıkarak Erenköy Gümrüğü'ne doğru yol alır.

12.00 KAÇ... 18.30 KAÇ

İçi eroin yapımında kullanılan, bir nevi eroinin ham maddesi olan asetik anhidrit dolu tır yola 12.00’de çıkar ama dalgınlıklarına gelecek olsa gerek Edirne tırı hemen İstanbul'a bildirmez. Akıl başa taaaa 18.30’da gelir. Tırın İstanbul İstanbul Gümrük Muhafaza ekiplerine bildirilmesinin ardından, hem karada hem havada operasyon başlatılır. Tırın plakasını alan ekipler İstanbul'daki MOBESE kameralarından tırı ve şoförünü bulup, kıskıvrak yakalarlar. Tırın dorsesinde dedektör köpeklerin yardımıyla da yapılan operasyonda tam tamına 1 TON EROİN yapımında kullanılan asetik anhidrit ele geçirilir.

SIRA HAVAYA GELİR!

Yüz binlerce insanı zehirleyebilecek eroin üretimine yarayan maddeyi ele geçiren ekipler, bundan sonra havada operasyon başlatır. Malın sahibinin peşine düşen görevliler soluğu havalimanında alır. Maddenin sahibi olduğu iddia edilen A. Ş.'nin uçağı tam kalkacakken, uçak durdurulur. Eroin taciri uçakta kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınır.

Tabi bize de bu operasyonu yapan İSTANBUL GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAKÇILIK İSTİHBARAT GÜMRÜK MUHAFAZA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNE teşekkür edip, alınlarından öpmek düşer!!

 

YAZARIN NOTU

19 OCAK 2017 PERŞEMBE GÜNÜ, GAZETECİ AYÇA MUTLU İLE BERABER HAZIRLADIĞIMIZ ‘GİZLİ DOSYA’ PROGRAMIMIZ, KANAL 5’TE CANLI OLARAK SAAT 20.30'DA YAYINLANACAKTIR.

PROGRAMA KATKIDA BULUNMAK İSTEYEN DEĞERLİ OKURLARIM, (0312) 287 10 55 nolu telden
[email protected]  ve de şahsımın mail adresi olan [email protected] adresinden TARAFIMA ULAŞARAK SORU – GÖRÜŞ VE ÖNERİLERDE BULUNABİLİRLER.

AYRICA YAYINI İNTERNETTEN İZLEMEK İÇİN İSE LİNKE TIKLAYABİLİRSİNİZ:

http://www.kanal5.com.tr/canli-yayin/

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum