1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tıp Öğrencileri Hastanede Resim Sergisi Açtı
Tıp Öğrencileri Hastanede Resim Sergisi Açtı

Tıp Öğrencileri Hastanede Resim Sergisi Açtı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri, ''Tıpta Sanat'' dersinde yaptıkları resimlerden oluşan, “Sanatçı Tıbbiyeliler” isimli bir sergi açtı.

A+A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri, ''Tıpta Sanat'' dersinde yaptıkları resimlerden oluşan, “Sanatçı Tıbbiyeliler” isimli bir sergi açtı. Öğretim Elemanı Ayşe Şimşek önderliğindeki serginin açılış törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Başhekim Doç. Dr. Murat Coşar, üniversite yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı.

İki hafta süreyle ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde sergilenecek çalışmalarla ilgili bilgi veren Şimşek, “Aslında 17. yüzyılda sanat ve tıp eğitimi birbirinden ayrılmamış fakat zaman geçtikçe bu eğitim modeli değişmiştir. Bizler bu eski eğitim modeliyle öğrencilerimizde hiç görmediğimiz yanları gördük, hayal gücünün sınırları olmadığını bir kez daha keşfettik. Ortaya da böyle güzel çalışmalar çıkardık.” dedi. Rektör Laçiner ise henüz başka bir üniversitede örneği olmayan ''Tıpta Sanat'' dersini ÇOMÜ’de başlattıklarını söyledi. Hastane duvarlarını süsleyen öğrencilerin eserleri, en çok hastalar ve yakınlarını sevindiriyor. CİHAN

Tıp öğrencileri hastanede resim sergisi açtı

Tıp öğrencileri hastanede resim sergisi açtı

Tıp öğrencileri hastanede resim sergisi açtı

Tıp öğrencileri hastanede resim sergisi açtı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.