1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tipiye Yakalanan Tedaş Görevlilerini, Umke Ekibi Kurtardı
Tipiye Yakalanan Tedaş Görevlilerini, Umke Ekibi Kurtardı

Tipiye Yakalanan Tedaş Görevlilerini, Umke Ekibi Kurtardı

Van’ın Başkale ilçesinde yağan yoğun kar yağışından sonra köylerde ulaşım ve elektrik sorunu devam ediyor.

A+A-

Van’ın Başkale ilçesinde yağan yoğun kar yağışından sonra köylerde ulaşım ve elektrik sorunu devam ediyor. Elektrik arızasını gidermeye çalışan TEDAŞ ekibinden 2 kişi, gittikleri yerde mahsur kaldı.

Başkale’de yağan yoğun kar yağışından sonra Başkale’ye bağlı 87 köy ve mezraya halen ulaşım sağlanamazken, ilçeye bağlı 71 köyde ise yağan kardan dolayı elektrik arızalarından dolayı 4 gündür elektrik verilemiyor. Elektrik arızalarını gidermek için gece gündüz çalışan Başkale TEDAŞ işletme şefliği elektrik arızası bulunan köylere elektik vermek için çalışmalarını sürdürüyor. İlçeye bağlı Ortayol ve Gedikbaşı köyünün elektrik hatlarının geçtiği bir noktada bulunan arızayı gidermek için yola çıkan ekiplerden İbrahim Teyfun ve Adnan Durmaz, araçları karlı yolda belli bir süre sonra gidemediği için arızanın bulunduğu noktaya yaya olarak ulaşmaya çalıştılar. Ortayol köyüne araçlarını bırakan İbrahim Teyfun ve Adnan Durmaz 6 kilometrelik yolu 3 saate yürüyerek arızanın olduğu noktaya ulaşarak arızayı giderdi. Geri dönüş yolunda tipiye yakalanan ekipler, acil olarak durumu jandarma, işletme şefliği ve 112 birimlerine bildirdi. Van’dan gelerek 2 gündür Başkale’de görev yapan UMKE Ekipleri hemen Ortayol köyü kırsalında mahsur kalan iki kişiye ulaşmaları için yönlendirildi. Köye giden UMKE ekipleri Ortayol köylüleri ile beraber araçları gittiği noktaya kadar mahsur kalan ekiplere ulaşmaya çalıştılar. Araçları daha fazla ilerleyemeyince zamanın önemini düşünerek köylülerin atları ile mahsur kalanlara ulaşmak için yola çıktılar. Ekipler ve köylülerin yaptığı zorlu mücadeleden sonra bilinçlerini kaybetmek üzere olan TEDAŞ ekiplerine ulaştılar. Ekipler burada soğuktan donmak üzere olan TEDAŞ ekibine ilk tıbbi müdahaleyi yaptı.

UMKE SORUMLUSU SOĞUĞA DAYANIKLI KIYAFETİNİ DONAN TEDAŞ GÖREVLİSİNE GİYDİRDİ

TEDAŞ ekiplerine yaya olarak ulaşan UMKE ekibinde bulunan UMKE Van Bölge Sorumlusu Aydoğan Kaya üzerinde bulunan ve soğuğa karşı dayanıklı olan kıyafetini durumu ciddi olan İbrahim Teyfun isimli TEDAŞ görevlisine giydirdi. Ekipler daha sonra yanlarında getirdikleri tulumun içine koydukları TEDAŞ görevlisini hasta kurtarma sedyesine alarak paletli ambulansa yetiştirmek için yaya olarak geri döndü. 2 kilometre yürüdükten sonra paletli ambulansa ulaşan ekip, yaralıyı Başkale Devlet Hastanesi'ne ulaştırmak için yola çıktı. Köye ulaşan paletli ambulans hastayı daha köyde bekleyen ve daha seri olan bir başka ambulansa nakil etti. Başkale Devlet Hastanesi'ne getirilen TEDAŞ görevlilerinin ayaklarında donma oluştuğu belirtildi.
CİHAN

Tipiye yakalanan TEDAŞ görevlilerini, UMKE ekibi kurtardı

Tipiye yakalanan TEDAŞ görevlilerini, UMKE ekibi kurtardı

Tipiye yakalanan TEDAŞ görevlilerini, UMKE ekibi kurtardı

Tipiye yakalanan TEDAŞ görevlilerini, UMKE ekibi kurtardı

Tipiye yakalanan TEDAŞ görevlilerini, UMKE ekibi kurtardı

Tipiye yakalanan TEDAŞ görevlilerini, UMKE ekibi kurtardı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.