1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tokatlılar Şehrin Gelişmesi İçin Ellerini Taşın Altına Koyacak
Tokatlılar Şehrin Gelişmesi İçin Ellerini Taşın Altına Koyacak

Tokatlılar Şehrin Gelişmesi İçin Ellerini Taşın Altına Koyacak

İl protokolü ve sivil toplum temsilcileri Tokat'ın gelişmesi ve kalkınması için neler yapılabileceğini tartıştı.

A+A-

İl protokolü ve sivil toplum temsilcileri Tokat'ın gelişmesi ve kalkınması için neler yapılabileceğini tartıştı. Yapılan konuşmalarda kurumların el birliği yapması halinde Tokat'ın, sorunlarını yenerek daha yaşanılabilir bir il haline gelebileceği belirtildi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen tarafından organize edilen 'Tanışma ve İstişare Toplantısı', Tokat Büyük Otel'de yapıldı. Toplantıya Vali Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğ. General Ali Özkara, Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Doç Dr. Mustafa Şahin, Baro Başkanı Av. Faruk Bostancı, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, kurum müdürleri ile yaklaşık 150 kişiden oluşan Tokatlı esnaf ve iş adamları katıldı.

        Toplantıda ilk konuşmayı Vali Mustafa Taşkesen yaptı. Vali Taşkesen, birlik beraberliğe vurgu yaparak, kendilerinin geçici, Tokatlıların ise şehirlerinde kalıcı olduğuna dikkat çekti. Buradan gittiğinde arkasında hoş bir seda bırakmak istediğini dile getiren Taşkesen, “Bundan sonra Tokatlı hemşehrilerimizle iç içe olacağız, kapımız da gönlümüz de açık olacak. Bizler burada hep beraber olacağız. Çünkü halkın iştirak etmediği, destek vermediği, hiçbir girişimin başarı şansı yoktur. Bu nedenle halkımızın kederinde, sevincinde ama en önemlisi çaresizliğinde yanında olacağız, dertlerini derdimiz bilip sevinciyle bayram edeceğiz.” şeklinde konuştu. Asıl görevinin halkın huzur ve refahını temin etmek olduğunu dile getiren Taşkesen, şöyle devam etti: “Çalışmalarımız esnasında kanun ve hükümleri göz ardı etmeden geniş bir şekilde yorumlayarak burada da çözüm odaklı olmaya azami gayret göstereceğiz. Farklı ses ve görüşlerin varlığını sürdürdüğü çoğulculuk ve katılımcılık anlayışını benimseyerek, insan hak ve özgürlüklerini toplumsal ve kamusal yaşamın temel ve vazgeçilmez değerleri olarak kabul edeceğiz. Bizim birbirimize katlanmaya değil, sevmeye ihtiyacımız olduğu gerçeğinden hareketle sevgi ve kardeşliğin korunması, geliştirilmesi için yoğun çalışmalar içerisinde olacağız."

"TOKAT’TA KOLEKTİF ÇALIŞMAYA ÖNEM VERİLECEK"

Tokat’ın ekonomisi hakkında da bilgi veren Vali Taşkesen, Tokat’ın bereketli ovaları ile Türkiye’nin önemli bir sebze ve meyve depolarından birisi olduğuna dikkat çekti. “Burada üretilen ürünleri çiftçimizin de memnun olacağı şekilde pazara sürmek için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bizler yatırımcıya köstek değil, destek olacak bir bürokrasi anlayışıyla hareket edeceğiz.” diyen Vali Taşkesen, esnaf ve iş adamlarından gelecek tüm tekliflere de açık olacaklarını kaydetti.

        Vali Taşkesen sözlerini şöyle tamamladı: “Yatırım yapacakların önünde engel olmayacağız, önlerini açacağız. Tokat’ta iş adamlarımızın bir araya gelerek şirketleşmesini başka şehirlerde örnekleri olduğu gibi ortak yatırımlar yapmalarını arzu etmekteyiz. Bu konuda biz elimizin taşın altına koyacağız fakat Tokatlılarında bir araya gelmesini Tokat’ın büyümesi ve gelişmesi adına ellerini taşın altına koymasını istemekteyiz.”

        Ardından İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmasında, sağlık hizmetleri konusunda çok mesafe katedildiğini, ancak eksikliklerinin bulunduğunu hatırlattı. Yazı, “Tokat olarak her ilçeye bir adet ambulans ihtiyacımız vardır. Bu konuda burada bulunan iş adamlarımızdan destek bekliyoruz.” dedi.

        Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise bakanlığın derslik konusunda çok ciddi çalışması olduğunu anlatarak, “Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla barınak yönünden de ciddi sıkıntılarımız vardır. Maalesef uzak mesafelerden gelen öğrencilerimizi barınak sorununu çözemediğimizden taşımalı sistemle eğitimine devam ettirmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle Tokatlılardan eğitim konusunda destek bekliyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Tokatlılar şehrin gelişmesi için ellerini taşın altına koyacak

Tokatlılar şehrin gelişmesi için ellerini taşın altına koyacak

Tokatlılar şehrin gelişmesi için ellerini taşın altına koyacak

Tokatlılar şehrin gelişmesi için ellerini taşın altına koyacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.