1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Topbaş: Otobüs Durağının Yeri Değişecekse Bile Halka Soracağız
Topbaş: Otobüs Durağının Yeri Değişecekse Bile Halka Soracağız

Topbaş: Otobüs Durağının Yeri Değişecekse Bile Halka Soracağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bundan sonra bütün projelerin halkla paylaşılacağını, bir otobüs durağının yeri değişse bile halka sorulacağını söyledi.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bundan sonra bütün projelerin halkla paylaşılacağını, bir otobüs durağının yeri değişse bile halka sorulacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane'deki binada gazetecilere Gezi Parkı olayları ile ilgili açıklama yaptı. Topbaş burada yaptığı açıklamada bundan sonraki çalışmalarda şehir şantiyeciliğine daha çok önem vereceklerini, yapacakları çalışmalar öncesinde halkı bilgilendireceklerini ifade etti.

Bütün projeleri önce halkla paylaşacaklarını anlatan Topbaş, "Halka anlatılacak. Halkımızın görüşleri alınarak çalışma yapılacak. Göreve geldiğimden beri üzerinde durduğum şehir şantiyeliği ile çalışmalarımızı İstanbullularla paylaşma anlayışını daha yoğun bir şekilde yapacağız. Bir otobüs durağının yeri değişecekse bile o durağı kullananlara bu sorulacak. Bir otobüsün yol güzergahı da aynı şekilde vatandaşlarımıza sorulacak. Yerel yönetimler halkla beraber hareket eden yarı sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu mantıkla hareket ederek bundan sonraki süreçte bu alanda da Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olacağız. Projelerini halkıyla paylaşan bir belediye yönetiminin yakın takipçisi olacağımı özellikle ifade ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı olayları sırasında toplu taşıma araçlarının hizmet vermediği için eleştirildiğini kaydeden Topbaş, “Kurulan bariyerler nedeniyle otobüslerin buralara girmesi mümkün değildi. Bu yönde de tweetler var. Gaz ve kirli atmosfer nedeniyle metroları çalıştırdığımız zaman bu gazlı havayı metroya taşımış olacaksınız. Bu binenleri ve diğer istasyonları da etkilerdi. Bu nedenle metroları kapatmak zorundasınız.” diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarında çok sayıda maddi hasar da meydana geldiğini dile getiren Topbaş, “61 milyon civarın da kayıp ve tahribat tespit edildi. 99 İETT aracımız, 19 halk otobüsümüz, 15 itfaiye aracımız kullanılamaz hale geldi. Yeni aldığımız birçok hizmet aracı zarar gördü, sivil vatandaşların ve esnafın da iş yerleri ve araçları kaldırımlar, döşemeler ile kentte ciddi bir tahribat ortaya çıktı.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.