1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TOPBAŞ'tan AÇIKLAMALAR
TOPBAŞtan AÇIKLAMALAR

TOPBAŞ'tan AÇIKLAMALAR

Topbaş: IMF’ye 27 Milyar Dolar borçlu iken Türkiye daha mı bağımsızdı?

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi olaylarının artık son bulması gerektiğini söyledi. Televizyonların eylemlerin devamı yönünde haber yaptığına dikkat çeken Topbaş, “Geçen gün bir kişi kendisinin ve 9 yaşındaki çocuğunun bağımsızlığı için eylemlere gittiğini söyledi. IMF’ye borcu 27 milyar dolar iken Türkiye daha bağımsızdı da şimdi mi bağımlı hale geldi?” diye sordu.

Turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Kadir Topbaş, Sütlüce’deki İBB Proje Tanıtım ve İletişim Çadırı’nda basın açıklaması yaptı. Sabah AK Partili bir grup milletvekili ile bir araya geldiklerini söyleyen Topbaş, “İstanbul’da yaşanan ve ‘Gezi olayları’ olarak gündemde yer tutan, sadece İstanbul’u değil Türkiye’nin imajını önemli ölçüde olumsuz etkileyen olayları geride bırakma ve yaraları sarmak için AK Partili milletvekillerimizden bir grupla toplantı yaptık. Şu anda da turizm sektörünün önde gelenleriyle toplantı halindeyiz. Özellikle İstanbul’un turizmini geliştirmek, gelecekte turizmden çok daha fazla pay alan kent haline gelme adına daha önce başlattığımız ve başarıyla bugüne geldiğimiz süreci tekrar yakalamak ve olumsuzlukları giderecek çalışmalar için bir araya geldik.” şeklinde konuştu.

“İstanbul ne kadar zinde ve başarılı olursa Türkiye o kadar gelişir.” diyen Topbaş, “İstanbul’suz bir turizmin olmayacağı aşikardır. Bir takım organizasyon ve rezervasyonların iptali gibi konularla karşı karşıyayız. Gezi Parkı’ndaki çalışmalarımız ciddi bir çevreci anlayışıyla tamamlanmakta. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi Topçu Kışlası ile ilgili yargı kararı bittikten sonra eğer bu karar Topçu Kışlası’nın inşaatının devamı yönünde bir karar çıkarsa kamuoyu yoklaması yapacağız. Hassasiyeti olan yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum; artık bunun tadını kaçırmayalım. Bu kenti daha fazla sıkıntıya sokmayalım.” ifadelerini kullandı.

Televizyonların özellikle eylemlere devam yönünde yayınlar yaptığını söyleyen Topbaş, “Geçen gün bir kişi kendisinin ve 9 yaşındaki çocuğunun bağımsızlığı için eylemlere gittiğini söyledi. Düşündüm; IMF’ye borcu 27 milyar dolar iken Türkiye daha bağımsızdı da şimdi mi bağımlı hale geldi?” diye sordu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.