1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tpıc, Ankara Vergi Rekortmenleri Listesine Girdi
Tpıc, Ankara Vergi Rekortmenleri Listesine Girdi

Tpıc, Ankara Vergi Rekortmenleri Listesine Girdi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın bir iştiraki olarak kurulan Turkish Petroleum International Company (TPIC), ilk defa Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan listede yer aldı.

A+A-

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)’nın bir iştiraki olarak kurulan Turkish Petroleum International Company (TPIC), ilk defa Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan 'Yıllık Kurumlar Vergisi Rekortmenleri' listesinde yer aldı.

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan '2011 Vergilendirme Dönemi Yıllık Kurumlar Vergisi Rekortmenleri' listesinde bu yıl ilk defa TPIC de 81. olarak yer aldı. TPIC’in yönetim stratejisindeki değişiklerin ve kurumsal faaliyetlerin bu başarıda etkili olduğunu değerlendiren yetkililer, faaliyetlerini maksimum kar realizasyonu ile sonuçlandıran firmaların son zamanlarda özellikle kurumsallaşmaya ağırlık veren, yenilikçi ve dinamik bir yönetim anlayışı ile ön plana çıktıklarına işaret etti.

Petrol ve petrol ürünleri ticareti, sondaj saha hizmetleri ve arama-üretim faaliyeti gerçekleştiren TPIC, son dönemlerde Venezuela ile konut karşılığı petrol, KKTC fuel-oil ticareti, Libya’ya akaryakıt sevkiyatı ve Kuzey Irak’la ham petrole karşılık işlenmiş ürün ticareti haberleri ile yoğun bir şekilde gündeme gelmişti. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi için ekonomik hareketlilik anlamına gelen bu faaliyetleriyle TPIC, 1999-2004 yılları arasında Kuzey Irak’la tanker taşımacılığı vasıtasıyla gerçekleştirdiği ham petrol ve petrol ürünleri ticareti ile bölgede 50 bin kişinin yararlandığı bir istihdam imkanı oluşturmuş ve faaliyetleri ile akaryakıt kaçaklığının önüne geçerek kontrolsüz ürünlerin vergilendirilmesini sağlamıştı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.