1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Trabzon’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu Yaşandı
Trabzon’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu Yaşandı

Trabzon’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu Yaşandı

Bu yıl 10. yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Trabzon il etkinliğine katılan öğrenciler, Trabzonlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Misafir...

A+A-

Bu yıl 10. yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Trabzon il etkinliğine katılan öğrenciler, Trabzonlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Misafir öğrenciler, seslendirdikleri Karadeniz türküleri ve horon ile adeta Karadenizlilere taş çıkarttı.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları il etkinliğini Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafiz Özak, Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu ile Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 20 bin civarında kişi izledi. 21 ülkeden 65 öğrencinin sahne aldığı gösteri öğrencilerin koro halinde söylediği ‘İnsanlık el ele' şarkısı ile başladı. Daha sonra teker teker sahne alan öğrenciler seslendirdikleri Karadeniz yöresine ait şarkılarla herkesi kendilerine hayran bıraktı. Yine Karadeniz şivesiyle yaptıkları tiyatral gösteri de büyük beğeni topladı. Kırgızistan, Endonezya ve Kenyalı öğrencilerin horon gösterisi ise stattaki coşkuyu zirveye çıkarttı. Öğrenciler şarkılar ve halk oyunları ile sahnede coşarken, izleyenler de tribünlerde onlara eşlik etti. Misafir öğrenciler, Türkçe seslendirdikleri Karadeniz türküleri ve yaptıkları horon gösterileriyle adeta Karadenizlilere taş çıkarttı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, öğrencilerin gösterilerinin ardından sahneye gelerek onları tebrik etti. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, “Fazla söze gerek yok. Dünyanın dört bir tarafından pırıl pırıl gençler geldi. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz, sefalar getirdiniz.” diyerek misafir öğrencilere teşekkür etti.

Türkçe Olimpiyatları’nın gerçekleşmesinde emeğe geçenlere de teşekkür eden Bayraktar, “Sevgili Trabzonlular maya tutmuştur, hasat toplanmaya başlamıştır. 41 kere maşallah diyorum. Allah nazardan saklasın diyorum. Büyük Türkiye kuruluyor. Dünyaya refah gelecek, dünyaya mutluluk gelecek, dünya Türk asrıyla tanışacak. Katkı veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Sizi yürekten kutluyorum, Allah yolunuzu açık etsin.” dedi.

Daha sonra tüm öğrenciler, Bakan Erdoğan Bayraktar, Vali Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile “Yeni bir dünya’ şarkısını söyledi. Öğrencilere çeşitli hediyelerin de verildiği etkinlik, havai fişek gösteriyle sona erdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.