1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Trabzonspor'da Ünal Karaman İmzayı Attı
Trabzonsporda Ünal Karaman İmzayı Attı

Trabzonspor'da Ünal Karaman İmzayı Attı

Trabzonspor Kulübü, futbol genel direktörü olarak göreve getirdiği Ünal Karaman ile sözleşme imzaladı.

A+A-

Trabzonspor Kulübü, futbol genel direktörü olarak göreve getirdiği Ünal Karaman ile sözleşme imzaladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da katılımıyla yapılan törende Karaman, 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Tecrübeli teknik adamın, bordo-mavili kulüpte futbolun tüm alanlarında tek yetkili olacağı belirtildi.

Başkan Hacıosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, yıllardır Trabzonspor’un kurumsallaşma adına ciddi adımlar atması, profesyonellerle çalışması ve herkesin kendi alanında görev yapması gerektiğini söylediklerine değindi. Bugün de bunun ilk adımını attıklarını anlatan Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor’da ortak başkan ve yöneticileri sportif alanın içinde olmadığı, tamamen futbolun sorumlusu olarak, belki kimliğinde Trabzon yazmıyor ama her Trabzonsporlu kadar kendisini Trabzonlu kabul eden ve bunu kendine dert edinen, yıllarca Trabzonspor’a hizmet etmiş Ünal Karaman arkadaşımızı bundan sonra Trabzonspor’da futbolun tüm alanlarındaki yapılanması ve gelecek yılları dizayn etmesi adına futbolun patronu olarak göreve getirdik.” dedi.

Karaman’da takımı başarıya taşıyacak gayret ve inancın olduğuna olan inancını dile getiren Hacoasmanoğlu, “İnşaalalh bunu da bütün unsurlarıyla beraber sahaya yansıtıp sportif başarı olarak da geri dönmesinin hazzını hep beraber yaşarız. Başarılı olacağına inanıyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor için en iyisi neyse onu yapmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Hacıosmanoğlu, daha önce sportif direktör olarak görevlendireceğini açıkladığı Fatih Tekke’den neden vazgeçtikleriyle ilgili soruya, “Fatih Tekke bizim değerli bir kardeşimiz, benim de değerli bir dostum. Dostluğumuz ölene kadar devam edecektir. Günün şartlarına göre böyle bir karar aldık. Trabzonspor için daha faydalı olacağını düşündüğümüz için böyle bir karar aldık.” cevabını verdi.

Başkan Hacıosmanoğlu, istifalarını istedikleri yönetim kurulu üyeleri Mehmet İrfan Coşkun ve Osman İlyas’la yaşanan sorunda da geri adım atmadı. Söz konusu kişilerin bir hata yaptığını, kendilerinin de gereğini yaptıklarını savunan Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

“Trabzonspor koltuğu Türkiye’deki 10 koltuktan biridir. O koltuğa herkes saygı göstermek zorundadır. Yönetim içindeki insanların da saygı göstermesi gerekir. İnsanlar hata yapabilir, hatalarını düzeltmelerine imkan verirsiniz. Ama yanlış yapıyor da bunu tolere ediyorsanız bir sonraki yapacakları bütün yanlışların sorumlusu sizsiniz. Bir yanlış yapılmıştır ve ileride Trabzonspor’a zarar vereceğine inandığımız için bu işin önünü kestik. Bu bütün yönetimin paylaştığı bir konudur. Bundan sonra da kim olursa olsan yanlış yapan kimse bu kulüpte yeri yoktur.”

Sportif alandaki bütün yapılanmanın sorumlusunun Ünal Karaman olduğuna dikkat çeken Hacıosmanoğlu, “Bu sadece bugünün değil, belki de bundan sonraki 10 yılın planlamasını da yapacak. Bundan sonra Trabzonspor’un hiçbir yöneticisi sportif alanın içerisinde olmayacak. Sadece o değil, idari alanında profesyoneller tarafından yapılması gerektiğini söyledik. İdari direktör olarak da Metin Kazancıoğlu arkadaşımızı görevlendireceğiz. O alanın içerisinde de yöneticiler olmayacak.” dedi.

Hacıosmanoğlu, yeni sezonla ilgili hedeflerinin sorulması üzerine de, “Camia bizden bu kulübün yeniden yapılandırılmasını bekliyor. Biz bu sene yeniden yapılanmayı tamamlayacağız. Ama bu Trabzonspor yapılanma ile uğraşırken sahada sonuç almayacak. Trabzonspor’un duruşu her zaman bellidir. Ligdeki 4 takımın şampiyonluk şansı vardır. Eğer bu camia birlikte olursa Trabzonspor’un şampiyonluk şansı rakiplerinden daha fazladır.” ifadelerini kullandı.

ÜNAL KARAMAN: TRABZONSPOR ÜST KİMLİKTİR


Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman da başkan ve yönetim kurulu üyelerine kendilerini böyle bir göreve layık gördükleri için çok teşekkür etti. Sorumluluğun zor iş olduğunu vurgulayan Karaman, “Biz burada adaleti tesis etmeye çalışıyoruz. Peygamber hadisi olarak biliyoruz; ‘Adalet güzeldir, yönetende daha güzel durur’ diye. Biz bu adalet çizgisini elbirliği ile hep beraber yapalım istiyoruz." dedi.

Bu konuda da basından destek talep eden Karaman, "Hepimiz insanız, hepimizin ayrı ayrı mizacı var. Ama bu hususun ötesinde Trabzon şehrinde ve Trabzonluyum diyen her insanda, Trabzonspor kimliği üst kimliktir. Bunu lütfen hiç birimiz unutmayalım. Bu kimliğe zarar verecek her türlü eylem ve söylemden kaçınalım. Elimizden gelen hangi gayretimiz, hangi çabamız varsa lütfen bunları esirgemeyin. Burası kemsinin çiftliği, kimsenin babasının malı değil. Bilgimiz varsa paylaşacağız. Eğer bize yol gösterecek eleştirileriniz varsa bunları da dikkate alacağız." diyerek şöyle konuştu:

"Bunun haricindeki her şey bizleri de, Trabzon şehrini de rahatsız eder. Bu konuda sizlerden hassasiyet istirham ediyorum. Teknik heyette görev alacak yeni arkadaşlarımız onların bir kaosun içine değil, hep birlikte onların önünü açan, onlara yol gösteren, onların başarılı olması için gayret gösteren bir futbol ailesi olarak bu desteği hep beraber verelim. En büyük Trabzonspor deyip, namuslu insanların göreve yapacağı büyük başarılara elbirliği e inşallah ulaşalım.”

Sportif alanda yeni bir yapılanmaya gideceklerini ifade eden Karaman, bunu yaparken yarıştan da geri kalmayacaklarının altını çizdi. Trabzonspor’un bulunduğu her alanda iddialı olduğunu işaret eden Karaman, “Önümüzdeki yıl lig başladığı andan itibaren Trabzonspor elbette bir yapılanmanın içerisine girecektir, kim ben şampiyon olacağım diyorsa en az onlar kadar iddialı olan bir Trabzonspor vardır. Yapılanacağız deyip de yerlerde sürünen bir Trabzonspor olmaz. Biz hem yapılanacağız, hem de mücadelenin içerisinde aktif bir şekilde olacağız.” diye konuştu.

Takımlarındaki oyunculara teklif gelmesinin onur verici olduğunu kaydeden Karaman, bunları kulübün menfaatleri doğrultusunda değerlendirip karar vereceklerini dile getirdi. Karaman, transferle ilgili de şunları söyledi;

“Profesyonellik anlamında göndereceğimiz oyuncular olacak, belki az ama öz alacağımız oyuncular olacak. Ama kamuoyunun ekserisinin onayını almış hamleler mutlaka yapılacaktır. Ve bu hamlelerin tamamı da Trabzonspor bükçesine, geleceğini en z hatayla yapılacaktır.”
CİHAN

Trabzonspor'da Ünal Karaman imzayı attı

Trabzonspor'da Ünal Karaman imzayı attı

Trabzonspor'da Ünal Karaman imzayı attı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.